Quin tipus de persona ets? Quin tipus de persona ets?
'The commuter' és el nou thriller d'acció de Jaume Collet-Serra Quin tipus de persona ets?

Molta gent utilitza cada dia el transport públic per accedir al seu lloc de treball. El tren és un dels mitjans més utilitzats arreu del món. En el darrer film del director català Jaume Collet-Serra ens presenta en Michael, un home que durant els últims deu anys agafa la mateixa línia i a la mateixa hora per anar de casa seva a la feina i a l’inrevés. Després d’un dia particularment dur, en Michael es disposa a repetir el trajecte una vegada més de tornada a casa. Durant el trajecte, una misteriosa dona s’asseu al seu costat i li formula una pregunta: quin tipus de persona ets?

Per tal de respondre la qüestió li planteja un repte, aparentment hipotètic: si hagués de fer una cosa que a ell no l’afectaria personalment però que repercutiria en la vida dels passatgers del tren, ho faria? I com a recompensa s’emportaria 100 milions de dòlars. La dona li demana que trobi un dels passatgers, sense més informació que un nom i la parada on baixarà.

the commuter

The commuter (El pasajero) és la quarta col·laboració entre Collet-Serra i Liam Neeson el qual es fica a la pell del protagonista, un ex policia i pare de família que haurà de fer servir tot el seu enginy per sortir d’una situació molt complicada. Tot i tenir ja 60 anys, Neeson demostra que encara li queda corda per estona. Si ve no hi ha tantes escenes de baralles com en altres ocasions com per exemple a Taken, el seu joc de punys encara resulta eficient. Neeson segueix convencent com a “tipo duro” i no decep els seus seguidors.

Liam Neeson està acompanyat en aquesta ocasió per l’actriu Vera Farmiga i per Patrick Wilson. Tot i que les seves intervencions en el film són escasses, tenen papers determinants en el desenvolupament de la trama i les seves interpretacions no passen desapercebudes. Farmiga, es fica en el rol de la dona misteriosa que introdueix al protagonista en un perillós complot i, Wilson és un vell amic del personatge de Neeson.

En alguns moments del film l’ús dels efectes especials resulta massa evident i no queden ben integrats. La càmera lenta, la banda sonora trepidant i l’ús exagerat dels efectes visuals fa que alguns moments quedin massa “peliculeros”, com quan el protagonista salta d’un vagó a l’altre del tren en marxa. La situació de per si ja té prou força com per afegir-li aquest plus d’espectacularitat.

the commuter

Tot i així, Collet-Serra demostra una vegada més que se sent còmode i que domina aquest gènere, el thriller d’acció, presentant una trama atractiva i arribant al final de manera resolutiva i encertada. Tot i que el film no aporta cap novetat significativa al gènere, la història està ben plantejada i atrapa l’espectador que es contagia de la tensió i desesperació del personatge.

VEREDICTE

El millor: veure que el tàndem Collet-Serra i Liam Neeson segueix funcionant.

El pitjor: l’abús en alguns moments dels efectes especials que no queden ben integrats en el film.

Nota: 6

Luana Valls

Luana Valls Cap de redacció d'El cinèfil

Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*