El primer amor a ‘Call me by your name’ El primer amor a ‘Call me by your name’
El film opta a quatre Oscars, entre els quals hi ha el de millor pel·lícula El primer amor a ‘Call me by your name’

Luca Guadagino ha tornat a sorprendre i a enamorar a la crítica i al públic amb el seu nou film Call me by your name, un drama ambientat a la Itàlia dels anys vuitanta, que presenta la història d’amor entre Elio i Oliver. Aquest divendres ha arribat finalment a les nostres pantalles després d’haver passat per festivals com el de Sundance, Berlinale, Toronto i San Sebastian i després de rebre quatre nominacions a l’edició d’aquest any dels Oscars, a millor pel·lícula, actor principal, guió adaptat i millor cançó.

El film, que està basat en la novel·la d’André Aciman, narra l’aventura amorosa entre Elio de 17 anys i Oliver de 28, durant un estiu. Com cada any, l’Elio, interpretat per Timothée Chalament (Lady Bird) passa les vacances amb la seva família en una casa de camp en un poble indeterminat del nord d’Itàlia. La particularitat de l’estiu del 1983 és la presència de l’Oliver, a qui dona vida Arime Hammer (Operación U.N.C.L.E), i que es presenta com el nou assistent del seu pare. Entre tardes de lectura, banys a la piscina i passejos en bicicleta, entre els dos sorgeix una relació més enllà de l’amistat.

Després de veure com Moonlihgt s’enduia l’any passat l’Oscar a la millor pel·lícula, totes les mirades estan posades a Call me by your name. Igual que el film de Barry Jenkins, un dels ítems centrals és l’homosexualitat, un tema que malauradament segueix sent força tabú entre la societat americana i que segueix incomodant a molta gent. Un d’ells és l’actor James Woods, que en un tuit va criticar la pel·lícula, afirmant que era una mostra del declivi de la decència. Evidentment el reconeixement de l’any passat per Moonlight és un primer gran pas.

Com ja hem dit, la direcció va a càrrec de Luca Guadagino, que en un primer moment va rebutjar el projecte. James Ivory es va encarregar del guió i, tot i que semblava que serien els dos qui durien a terme la realització del film, finalment Guadagino va seguir en solitari. Completen el repartiment Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel i Victoire Du Bois.

Luana Valls

Luana Valls Cap de redacció d'El cinèfil

Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*