Amanda Knox, tu te la creus? Amanda Knox, tu te la creus?
La violació i assassinat de Meredith Kercher i el circ mediàtic del morbo arreu del món Amanda Knox, tu te la creus?

Netflix ha estrenat recentment un documental que relatat la història d’Anamda Knox. Aquest documental no només ha estat rodejat de polèmica sinó que ha aconseguit reobrir un debat que ja s’havia enterrat. Amanda Knox era una estudiant estatunidenca de vint quan va decidir cursar un any dels seus estudis a Perugia, una localitat italiana petita i tranquil·la. Allà compartia pis amb 3 estudiants més; dues noies italianes i Meredith Kercher, una estudiant britànica de vint-i-un anys.

La nit de l’1 al 2 de novembre del 2007 Meredith va ser assassinada a l’apartament que compartien les noies després de tornar d’una festa de Halloween. Algú va entrar a la seva habitació, la va violar i li va clavar 47 punyalades al cos, el qual va ser descobert l’endemà per Amanda Knox.

De seguida es va acusar a Amanda Knox i la seva parella italiana d’aquell moment, Rafelle Sollecito, juntament amb un traficant de Marfil, Rudy Guede. L’actitud altiva i provocadora de Knox va fer que les mirades es posessin de seguida sobre la seva persona i no van fer res més que despertar el rebuig de la societat. Finalment, un tribunal italià va condemnar els tres presumptes culpables a 26 anys de presó. No obstant això, després de 4 anys, la parella va quedar absolta, deixant només Guede entre reixes.

amanda-knox-trailer-netflix-wades-back-into-true-crime-waters-social

És vox populi que tant Knox com Sollecito els agradava la festa, l’alcohol i les drogues. I portaven una vida molt desenfrenada, fet que sovint era el motiu de baralles entre Kercher i Knox. A més, l’actitud prepotent i promiscua per la qual els vilatans defineixen Knox també havia portat algun mal de cap a la convivència de les noies. Aquest fet fa pensar que, segurament sota els efectes d’estupefaents, Amanda podria haver comès el crim a falta d’una coartada sòlida.

Aquests fets ja han estat abans en pantalla. Hayden Panettiere ja va protagonitzar l’any 2011 una pel·lícula anomenada Amanda Knox: Murder on Trial in Italy, que relata la història d’aquest fet. Però ara, Netflix ha decidit treure un documental on és la mateixa Amanda Knox la que dóna el seu punt de vist pel que fa al succés.

Rob Blackhurst i Brian MacGinn són els dos encarregats de la direcció del documental (el qual ja està disponible a la plataforma en línia) el qual fa un repàs policíac i forense al cas, i sospesa les diferents teories de culpabilitat o innocència de l’estudiant estatunidenca.

Irene Solanich

Irene Solanich Cap de redacció d'El cinèfil

Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*