Les joves nòrdiques busquen el seu lloc al món Les joves nòrdiques busquen el seu lloc al món
'Young and Promising', una proposta televisiva d'èxit a Noruega arriba a Filmin Les joves nòrdiques busquen el seu lloc al món

Les sèries protagonitzades per joves cada vegada són més comunes, hi ha un munt d’exemples com Teen Wolf, Pretty little liars, Girls o Runaways si entrem en el gènere dels superherois i mutants. Recentment ha arribat a la plataforma Filmin des de Noruega, una nova proposta titulada Young and Promising. La ficció creada i protagonitzada per Siri Seljeseth, ens presenta a tres joves que amb vint-i-pocs anys estan buscant el seu lloc al món.

La sèrie que ja compta amb dues temporades va ser tot un èxit al seu país i durant l’estiu es va emetre pel canal britànic Channel 4 on també ha rebut molt bones crítiques. Ara és el nostre torn per veure si realment aquesta sèrie està a l’altura de les expectatives. Les dues temporades de sis episodis de trenta minuts cadascuna ja estan disponible a Filmin en versió original (i a FilminCat en català) i aquí ja pots veure’n un tràiler.

Young and Promising és una comèdia que alguns han descrit com “la resposta nòrdica a Girls”, ja que, també segueix a un grup de noies que estan intentant fer-se un lloc en el sector laboral, mentre s’enfronten a les seves pròpies batalles personals. La primera temporada s’inicia amb el retorn de la protagonista, Elise, a Oslo on ha de renovar el seu visat de turista per continuar perseguint el seu somni de ser monologuista als Estats Units.

Allà es retrobarà amb les seves amigues Nenne i Alex, que també intenten sortir-se’n dins el món cultural i artístic de Noruega. La ficció té una part biogràfica, ja que Seljeseth va haver de passar tot aquest procés abans de convertir-se en una monologuista reconeguda. Està previst que la tercera temporada de la sèrie s’estreni a partir de l’any que ve i, un cop ho faci també estarà disponible a través de Filmin.

young and promising

Luana Valls

Luana Valls Cap de redacció d'El cinèfil

Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*