today-is-a-good-day

‘Anna’ de Cris Gambín i Toni Pinel

- Advertisement -

Com que una de les missions d’El cinèfil és mostrar el talant cinematogràfic català, continuem mostrant curts de realitzadors de les nostres comarques perquè descobriu les seves feines i estigueu informats dels seus propers projectes. En aquesta ocasió ens fixem en la productora The Kill Screen, o el que és el mateix el tàndem format per Cris Gambín i Toni Pinel que fan cine des de la localitat de Roda de Berà, seu del Festival FIC-CAT. El curtmetratge que més èxits els ha donat fins el moment és Anna, la història d’una nit boja i d’una ressaca encara més bèstia… A continuació el podeu gaudir en aquest enllaç.

- Advertisement -

Anna, protagonitzat per  Sergi Delgado i Laura Estévez ha guanyat premis al Festival Julius, al Barcelona VisualSound i al Go West Film Festival, i ha estat seleccionat en una vintena de festivals arreu del món. 

Futurs projectes de gènere  fantàstic

- Advertisement -

Després d’Anna, Gambín i Pinel van continuar jugant amb l’humor negre amb el curtmetratge Humans. Protagonitzat per Laura Estévez i Lara Vacas, explica una última conversa de dues amigues abans que un meteorit que s’acosta cap a la terra acabi amb tot el món conegut. Secrets, retrets, confessions… Massa sinceritat no sempre és una bona idea.

Humans Laura Estévez (Mònica) y Lara Vacas (Ariadna)

Aquest curt rodat en català va ser estrenat també al Festival Julius i ha passat també pel FIC-CAT, el Fangofest i el Vilassar de Noir entre d’altres. En aquest últim festival, la parella de realitzadors van explicar la seva metodologia de de feina. “Normalment tinc una idea esbojarrada i és la Cris Gambín la que l’escriu i la fa possible en forma de guió”, deia Toni Pinel. A partir d’aquí treballen conjuntament en projectes que últimament tenen dues característiques: barregen el gènere fantàstic i l’humor (normalment negre).

Un altre dels projectes que aquesta parella té entre mans és Vincles: la història de dos germans que mai no han tingut una relació ideal. Segons ens explica Cris Gambin “és una relació molt marcada per uns fets tràgics que van viure fa 20 anys, i que anirem descobrint a mesura que avança la història. Vincles parla sobre els vincles que creem i de les relacions que defensem a capa i espasa”.

Aquest curt neix sota la premisa del Festival Julius, que cada any proposa una temàtica diferent als participants. El tema del 2017 és la pel·lícula d’Steven Spielberg Close Encounters of the Third Kind així que no us estranyeu si  la relació entre els germans Santi i Aleix toca d’alguna manera la temàtica extraterrestre.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents