today-is-a-good-day

Un Orient Express massa dramàtic

- Advertisement -

Fer un remake sempre és arriscat i més si es tracta d’un gran clàssic. En aquest cas estic parlant d’Assassinat en l’Orient Express. És arriscat per diversos motius, primer de tot perquè tothom té al cap la versió original, aquí la novel·la d’Agatha Christie; en segon lloc perquè ja s’ha fet una versió anterior i les comparacions són inevitables i, en tercer lloc perquè els productors esperen uns resultats específics i si no es compleixen, mal assumpte. Doncs bé, demà s’estrena la nova versió d’Assassinat en l’Orient Express que arriba amb la firma del director i protagonista, Kenneth Branagh i, tot i que es mereix un aprovat, no arriba a l’excel·lent.

La versió de Branagh és fidel a l’obra d’Agatha Christie i no decebrà però personalment crec que, s’han passat una mica amb el to dramàtic de la història. En alguns moments, sobretot cap al final, pot recordar fins i tot a un culebrón. La versió de 1974 tenia un to més desenfadat i tot i que era un film d’intriga, també tenia certs tocs de comèdia. En l’adaptació de Branagh l’humor se substitueix pel dramatisme.

- Advertisement -

Murder-on-the-Orient-Express

- Advertisement -

Cal destacar però, la feina de tot l’elenc, format per un gran nombre de cares destacades com Michelle Pfieffer, Johnny Depp, Daisy Ridley, Penélope Cruz i Willem Dafoe, entre altres. Tots ells assumeixen amb gran convenciment els seus rols i els desenvolupen de manera encertada. L’estètica del film és un altre dels punts forts d’aquest remake que regala als espectadors unes magnífiques imatges d’Estambul i unes apreciades vistes de paisatges banyats per la neu.

VEREDICTE

El millor: és una adaptació força fidel a l’obra original i tots els actors convencen en els seus rols.

El pitjor: l’excés de dramatisme en un film d’intriga i detectius que en alguns moments alenteix el ritme.

Nota: 6

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents