today-is-a-good-day

Els mestres del terror fet sèrie

- Advertisement -

L’any 2002 el director i guionista Mick Garris (Sleepwalkers, Desperation) va organitzar un sopar d’amics entre els quals hi havia molts companys de professió. Les deu persones que hi van assistir van ser els directors John Carpenter, Larry Cohen, Don Coscarelli, Joe Dante, Guillermo Del Toro, Stuart Gordon, Tobe Hooper, John Landis, Bill Malone i l’amfitrió. Va coincidir que el grup sentien una especial debilitat i devoció per la fantasia i el terror, i per tant, va ser Del Toro qui va crear el nom de Masters of Horror per anomenar aquest grupet.

Com que el sopar va ser tot un èxit, Garris va decidir convertir-ho en una tradició del grup i ho va transformar en una cosa habitual on més tard s’hi van afegir altres directors del gènere com Eli Roth, David Cronenberg, Tim Sullivan, Rob Zombie, Bryan Singer, Fred Dekker, William Lustig, Lucky McKee, Ernest Dickerson, Katt Shea o Quentin Tarantino, entre d’altres, el qual es va convertir en un col·lectiu del gènere “no oficial”.

- Advertisement -

- Advertisement -

Aquestes sessions eren un continu de noves idees i projectes de futur, les quals Garris va saber canalitzar en una sèrie que, com no podia ser de cap altra manera, s’anomenaria Masters of Horror. La sèrie es va convertir en un recull de diferents històries recollides al llarg de dues temporades i amb un total de 26 capítols, que es va estrenar l’any 2005 a Estats Units.

La sèrie, tot i que no va tenir gaire ressò a les nostres terres, ha esdevingut un clàssic del terror, amb grans alabances tant per part de la crítica com del públic. I és que la sèrie no només va comptar amb les noves idees dels Masters sinó que van ser suficientment intel·ligents per comptar també amb “l’ajuda” dels grans mestres clàssics del terror com Edgar Allan Poe (El grat negre), Howard Phillip Lovecraft (Somnis a la casa de la bruixa), Richard Matheson (Dance of the dead) o Koji Suzuki (Dream Cruise).

Tot i que Garris tenia intenció de treure una tercera temporada de la sèrie, la cadena de televisió Showtime, la qual l’emetia, va optar per no continuar amb la ficció. En aquell moment Garris va decidir crear una nova sèrie partint de la idea de la suposada tercera temporada de Masters of Horror el resultat de la qual va ser Fear itself (2007). Aquesta vegada, però, per a la NBC. Aquesta nova ficció seguiria el mateix patró que la seva predecessora. Tot i que ja no mantindria el Masters al títol continuaria comptant amb la col·laboració d’alguns noms mencionats anteriorment. Aquesta vegada però, el títol es fixaria en una frase de Franklin D. Roosevelt “The only thing we have to fear is fear itself”. Finalment només va comptar amb una temporada de 13 capitols.

L’any 2006 la cadena de televisió ABC van anunciar que estaven treballant amb un nou projecte que s’anomenaria Masters of Science Fiction i que comptaria també amb els creadors de Masters of Horror i molts dels directors col·laboradors. No obstant això, només va tenir sis capítols de vida emesos al llarg del 2007.

Crec que necessitem més iniciatives com aquestes i més si encara tenen el valor i el talent per adaptar històries tant aterridores com les dels grans clàssics americans com Poe i Lovecraft. Ara bé, començo a plantejar-me que estaria molt bé poder veure un Masters of Catalan Horror amb el planter que any rere any es pot veure a Sitges. Organitzem un sopar?

- Advertisement -
Irene Solanich
Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents