today-is-a-good-day

Explora els límits del terror al 36è Terror Molins

- Advertisement -

L’opera prima de Marc Martínez Jordán, Framed obrirà la 36a edició del Festival Internacional de Cine de Terror de Molins de Rei que se celebrarà des d’avui fins al 19 de novembre. Protagonitzada per Àlex Maruny, Clàudia Pons i Joe Manjón la pel·lícula explica com una nova aplicació (Framed) fa que la ciutadania faci autèntiques animalades per aconseguir el màxim de viralitat a les xarxes. Aquestes animalades poden arribar a límits insospitats i fins i tot a la violència explicita retransmesa en streaming per a tot el món. El director del film ha descrit el seu primer llargmetratge com “un slasher tecnològic i contemporani. El nostre principal objectiu creatiu sempre ha estat portar a terme un producte fílmic atractiu, modern i amb caràcter propi”.

- Advertisement -

Aquest film és el primer  produït pel nou segell de terror Creatures of the Dark, una nova productora catalana capitanejada pel també director Marc Carreté. Segons ell “com a primer projecte, Framed exemplifica perfectament tot allò que volem seguir fent des de la productora: un film de terror amb segell propi, àgil, descarat i ben executat, farcit de bones intervencions davant i darrere la càmera, i sobretot pensat i produït per entretenir i per fer passar una bona estona als fans del gènere”.

- Advertisement -

Haneke: un homenatge als límits del terror

L’any passat el certamen va tenir com a let motiv les mutacions, després d’haver-lo dedicat a les fòbies el 2015. Enguany el focus està posat en un cineasta que no deixa indiferent: Haneke or the edge of horror. Segons expliquen des de l’organització “tenim la intenció d’explorar els límits d’un cinema de terror que any rere any amplia i re-formula les normes del gènere”. L’espot del festival, protagonitzat per l’actor Daniel Horvath, és una homenatge a Funny Games (1997) una de les obres clau del cine de Michael Haneke.

Segons Albert Galera, director Artístic del Terror de Molins, “a Haneke li hem d’agrair la seva capacitat malsana per reinventar el gènere de terror, per haver traspassat les fronteres de la moralitat i per explorar els territoris més foscos que genera aquesta societat malaltissa. Enguany, el director franco-austríac de les dues versions de Funny Games, El vídeo de Benny, Caché o Amor celebra el seu 75è aniversari, una efemèride que no podíem passar per alt en una edició que es preguntarà, més que mai, on és el límit del terror”.

Venim del nord venim del sud… amb molt terror

A la presentació de la 36a edició del festival es va fer un repàs d’altres títols que formaran part de la programació oficial. Framed no serà l’únic film amb segell català del festival. També veurem Black Hollow Cage, de Sadrac González, una història de ciència ficció sobre una noia que viu traumatitzada per la pèrdua d’un braç i que viu aïllada de tot en una casa en mig del bosc. Des del Japó arriba Meatball Machine Kodoku, que narra com uns extraterrestres aïllen una ciutat japonesa per envair els seus habitants amb paràsits que els provoquen monstruoses mutacions. Del Canadà presentaran Game of Death que segueix un grup d’amics que estan passant el dia junts entre la beguda i el bon rotllo. És llavors quan descobreixen un vell i empolsinat joc de taula i quan decideixen que és el moment de provar-lo, descobriran que han fet la pitjor tria de les seves vides. Podeu consultar la programació completa en aquest enllaç.

De la collita Made in USA hi haurà The Night Watchmen sobre zompires… Sí, sí, heu llegit bé, zombies + vampires = zompires! També veurem Downrange, un slasher amb protagonistes joves i bonics. I sense deixar els Estat Units ens trobarem amb Jackals, una cinta  ambientada als anys 80 sobre una família que contracta un desprogramador expert per recuperar al seu fill adolescent després d’haver estat víctima d’una perillosa secta. La llista de films confirmats es poden consultar en aquest enllaç.

La programació també es completarà amb activitats complementàries com per exemple el Networking & Pitching, una nova trobada el dia 16 de novembre entre cineastes emergents i indústria a la qual es pot assistir com a públic. També hi haurà una jornada lúdica centrada en els jocs de taula de misteri i terror anomenada Molins Horror Jocs i es repetirà el tradicional concurs de relats breus de terror. El jurat de la present edició estarà format per l’actor de Funny Games Arno Frisch, el director sevillà Miguel Ángel Vivas (Secuestrados, Inside), el guionista Àngel Agudo (Sweet Home, Los prescindibles), el periodista gironí Pep Prieto, la periodista i escriptora Roser Amills i el guionista i director Ángel Agudo.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents