today-is-a-good-day

El​ ​‘Monster​ ​Universe’​ ​i​ ​’Pacific​ ​Rim’​ ​podrien​ ​mesclar-se?

- Advertisement -

El director de la seqüela flirteja, com Del Toro després de l’estrena de la primera pel·lícula, amb la possibilitat que els dos universos es mesclin.

Què és el ‘Monster Universe’ és?

Quan al 2011 es va presentar un petit teaser al Comic-con del Godzilla de Gareth Edwards, ningú preveia on arribaria la pel·lícula del director de Monsters i Rogue One. Edwards, al 2014 va demostrar que Godzilla podia tenir una versió americana seriosa, on Godzilla actua com a restaurador de l’ordre natural enfrontant-se als MUTO’s, unes criatures que s’alimenten de radiació. I, sobretot, sense la moneria i absurditat que havia deixat al paladar la dirigida per Roland Emmerich (Independence Day) al 1998.

- Advertisement -

Tot i així, a la versió d’Edwards no li va faltar crítica quant a l’arc (inexistent) del seu protagonista i que mostrava Godzilla menys de l’esperat. Edwards i Warner Bros. van dir que la seqüela seria un enfrontament amb altres monstres mítics de l’univers de ‘kaiju’ (terme japonès pels monstres gegants) de Godzilla, concretament: King Ghidorah, Rodan i Mothra, aquest últim com a un aliat ocasional de Godzilla.

- Advertisement -

La pel·lícula d’Edwards també va introduir l’organització ‘Monarch’, que havia estat creada arran del descobriment d’aquestes criatures ‘dorments’ a l’interior de la terra. Aquesta organització és la que inicia els esdeveniments de ‘Kong: La Illa de la Calavera que es va estrenar a principis d’any i on John Goodman era un dels fundadors de Monarch, el qual aconsegueix una expedició a l’illa on troben King Kong i a unes criatures també de l’interior de la terra que són letals. Actualment, ja s’estan preparant tant la seqüela de la pel·lícula de 2014 amb títol Godzilla: King of Monsters (2019) com Godzilla vs. King Kong (2020). La seqüela que ja comentàvem que dirigiria Edwards, finalment, l’ha dirigit Michael Dougherty (Trick’r Treat i Krampus) i té un repartiment estel·lar: Millie Bobby Brown, el descobriment de Stranger Things com la noia Eleven, a més de Vera Farmiga (Expediente Warren), Kyle Chandler (Super 8), entre d’altres i que comptarà amb les criatures esmentades abans, les quals, a més feien un petit “cameo” a la pel·lícula de Kong en forma de diapositives de pintures rupestres que mostraven a Godzilla, King Ghidorah, Rodan i Mothra.

Per Godzilla vs. King Kong  hi ha una curiositat. El King Kong que veiem a Kong: La Illa de la Calavera mesura 45 metres i, segons revela un personatge, encara ha de créixer més. Aquest King Kong, que equivaldria a un edifici de 15 pisos, és el més gran de tota la història. Kong ha variat de mides entre la original i els remakes dels 70 i el del 2005 de Peter Jackson, en el qual mesurava poc més de 10 metres d’alçada. Aquesta mida i el fet que encara hagi de créixer més va orientat directament a la pel·lícula amb Godzilla, ja que el monstre de la Toho, comparat amb gairebé qualsevol Kong, era 3-4 vegades més gran. Amb això s’ha aconseguit que Kong pugui batre’s amb el monstre japonès en condicions més igualitàries. Recordem que el terme japonès per aquests monstres és kaijus.

Pacific Rim, robots contra kaijus, així de simple

Mentre el ‘Monster Universe’ es desenvolupava amb les pel·lícules abans esmentades, Guillermo del Toro estrenava al 2013 Pacific Rim, també de Warner Bros., on la humanitat lluitava amb robots gegants contra kaijus d’un altre dimensió que volien exterminar la humanitat per prendre control del planeta.

La pel·lícula de Del Toro era un homenatge al gènere i un espectacle més que entretingut, sobretot amb una pantalla com més gran, millor. Tot i així, la pel·lícula no va triomfar a EUA ni a Europa i si va arribar a ser un èxit moderat, va ser gràcies a la Xina. Per això, l’any que ve s’estrena la seqüela, protagonitzada per John Boyega (Finn a les noves entregues d’Star Wars) i dirigida, en aquesta ocasió, per Steven S. DeKnight (responsable del Daredevil de Netflix/Marvel). I ha estat precisament DeKnight qui ha insinuat que el ‘Monster Universe’ de Godzilla i King Kong podria interactuar amb el dels robots/jaeger (i kaijus, possiblement) de Pacific Rim. En declaracions a la Comic-Con de Nova York, el director de Pacific Rim: Uprising va deixar anar: “Hi ha hagut moltes discussions sobre aquesta possibilitat. Crec que seria fantàstic gaudir de Pacific Rim compartint espai amb el ‘Monster Universe’ de Warner Bros. Legendary em sembla un pas natural. I part del pla que hem parlat per després de la tercera pel·lícula és que això podria succeir, sempre és una possibilitat. Pel moment no està confirmat, és només una teoria, però com a fan, m’encantaria que això passés”.

Aquesta possibilitat ha estat contemplada com a “desig” per a molts dels fans de la primera pel·lícula de Del Toro i també pels del ‘Monster Universe’, fans que, en la majoria de casos, són la mateixa persona. Fins i tot el mateix Del Toro, al 2013, flirtejava amb la mateixa idea de mesclar Godzilla amb l’univers de Pacific Rim: “Hipotèticament, m’encantaria això. M’encantaria veure un jaeger i Godzilla en plena batalla. Això seria massa pel meu cervell humà”. Del Toro també deia que no sabia què estaven fent amb Godzilla (recordeu que la pel·lícula de Godzilla es va estrenar 1 any després de Pacific Rim) i que no tenia clar si això podria passar.

- Advertisement -

Evidentment tot això són possibilitats i teories però gràcies al fet que els kaijus de Pacific Rim arriben a través d’un portal interdimensional, no podrien arribar de la mateixa manera Godzilla o King Kong?

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents