today-is-a-good-day

Pluja de curtmetratges a Filmets Badalona

- Advertisement -

Del 20 al 29 d’octubre la 43a edició del Filmets Badalona Film Festival farà del Barcelonès la capital del curt  per uns dies. En questa edició oferirà més de 250 projectes al Teatre Zorrilla, el Teatre Blas Infante, el Teatre Principal i l’Institut Francès de Barcelona. Ja es pot consultar la programació que el certamen ha fet pública, junt amb programes específics per a cada sessió.

- Advertisement -

L’edició d’enguany té produccions procedents de països de 4 continents i com sempre l’entrada serà gratuïta. El quadre de projeccions de l’edició d’enguany compta amb 25 sessions, que es desenvoluparan totes al Teatre Zorrilla a excepció d’una, que s’oferirà a l’Institut Francès de Barcelona. D’altra banda, l’OFF FILMETS es desenvoluparà bàsicament al Teatre Blas Infante, on es faran 6 sessions de Filmets Primària, adreçades a alumnes de 3r curs de Primària, i 6 sessions més de Filmets Secundària, adreçades a alumnes de 4t curs d’ESO.

- Advertisement -

En l’edició d’aquest any, Alemanya serà el país protagonista de la secció FOCUS FILMETS. A més de projectar-se curts d’aquest país, es comptarà amb la presència de diferents directors que vindran a presentar la seva obra.

Curts a tenir en compte

Encara que en són 250 els curtmetratges que enguany participen a la programació, us fem un petit tast de part del que es podrà veure en aquesta edició amb alguns que ja han estat guardonats en d’altres festivals de cinema. És el cas del curt La femme et le TGV, una producció suïssa protagonitzada per Jane Birkin. El curt ha estat guardonat a Locarno i nominat a l’Òscar. La seva projecció al festival serà també la primera vegada que es veurà a l’Estat espanyol. També es projectarà el curtmetratge Le film d’été, que ha guanyat aquest 2017 el Grand Prix National a Clermont-Ferrand. Així mateix es podrà veure ‘Sing’, d’Hongria, guanyadora de l’Òscar al millor curtmetratge de ficció aquest 2017.

Els curts també mostraran treballs d’actors i actrius de fama mundial. És el cas de Claudia Cardinale, del curt L’Auveugle et la Cardinale; James Brolin del curt A Beautiful Day o Ed Asner, amb el curt Super Sex entre d’altres. També veurem a John Hurt en el seu darrer treball en una pel·lícula i que porta per títol Break i Isabelle Huppert amb Ce qui nous éloigne.

Entre els intèrprets catalans que passaran pel certamen s’ha confirmat la presència de Francesc Orella, Nora Navas i Lluís Marco, entre d’altres. Els curts de Filmets acostumen a tenir un llarg recorregut… En la passada edició de 2016 dos dels curts projectats i guardonats a Badalona van optar a un Òscar. Es tractava d’Ennémis Intérieurs, Venus de Badalona a la Millor Pel·lícula 2016, i Timecode.

Pòster i gales

Per a poder assistir a les gales tant d’inauguració com de cloenda, l’entrada també és gratuïta, tot i que cal reservar mitjançant un formulari a través de la web per tal d’obtenir accés. L’aforament és limitat, per tant, les peticions s’acceptaran en ordre d’arribada de les peticions. Ambdues, tindran lloc al Teatre Zorrilla que compta amb un aforament per a 425 persones.

Per altra banda, el pòster ha estat dissenyat per Mariona Jiménez, estudiant de segon curs del cicle formatiu de grau superior de Gràfica Impresa de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona. Mostra una crispeta asseguda en una cadira de director de cinema i que mira divertida un curtmetratge.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents