Qui era Rhaegar Targaryen i per que és un personatge clau?

- Advertisement -

Avui toca parlar d’un personatge que com s’ha vist a l’últim capítol de la setena temporada és clau per entendre la trama de successió al tron de Westeros. Està clar que aquest article està ple d’spoilers però també és cert que serveix per comprendre millor la que possiblement serà una nova pugna pel tron a l’última temporada.

- Advertisement -

Els rumors ja s’han confirmat en la conversa entre Samwll i Bran: Rhaegar Targaryen és el pare d’en Jon Snow i Rhaegar no és altre que el primogènit del Rei Boig. Aerys II Targaryen (el Rei Boig) va tenir tres fills: Rhaegar, Viserys i Daenerys. Els dos petits ja els coneixem, Viserys va ser coronat amb una corona d’or fos per Khal Drogo i Daenerys és una de les pretendentes a governar Westeros.

- Advertisement -

Rhaegar mor abans que comenci la sèrie, durant els fets coneguts com “La Rebel·lió de Robert”, concretament a mans del mateix Robert Baratheon a la Batalla del Trident. Com era però aquest Rhaegar? Rhaegar Targaryen era el príncep de Rocadrac i hereu dels Set Regnes en el moment de la rebel·lió, destinat a succeir el seu pare Aerys II. Rhaegar era alt i atractiu, amb els cabells platejats i els ulls de color violeta característics dels Targaryen. Solia utilitzar una armadura de color negre amb un drac vermell al pit fet de robins i un casc alat.

A part de ser un gran guerrer i cavaller, se’l considerava una persona intel·ligent i sensible i amb un gran talent per a la música. Tenia una gran habilitat amb l’arpa i amb la seva veu era capaç de commoure la seva audiència quan cantava. Rhaegar estava tocat per la grandesa tot i que alhora tenia un caràcter profundament melancòlic. Ho tenia tot, però malgrat això no era feliç.

“Bogeria i grandesa són dues cares d’una mateixa moneda i cada vegada que un Targaryen neix, els déus llancen una moneda enlaire i el món aguanta la respiració per veure de quin costat caurà”.

Aerys II era boig i probablement el seu fill Rhaegar hagués estat un gran rei. De fet, es deia que el poble aclamava el doble a Tywin Lannister (en aquell moment Mà del Rei) enlloc del rei Aerys II, però només la meitat del què aclamaven en Rhaegar. Així doncs, ens trobem davant d’un príncep, bo, just, fort, sensible, intel·ligent, estimat pel poble i el candidat perfecte per governar els Set Regnes. Què li va passar?

Doncs que es va enamorar de la persona equivocada. Rhaegar estava casat amb Elia Martell de Dorne i tenia dos fills, Rhaenys i Aegon. Es tractava però d’un matrimoni de conveniència, arranjat amb la finalitat d’assegurar la lleialtat del sempre díscol Regne de Dorne al Tron de Ferro. La situació es féu insostenible quan durant el torneig de Harrenhal Rhaegar va coronar Lyanna Stark com a Reina de l’Amor i de la Bellesa, per davant de la seva esposa Elia, originant un conflicte que acabaria desencadenant una guerra. Rhaegar estava enamorat de Lyanna, la qual al seu torn estava promesa a Robert Baratheon.

Després del torneig els dos amants (Rhaegar i Lyanna) van fugir junts i poc després començaria la “Rebel·lió de Robert” que acabaria amb la dinastia Targaryen y amb el mateix Rhaegar a la Batalla del Trident. Robert sempre va sostenir que Rhaegar havia raptat la seva promesa Lyanna contra la seva voluntat, però sembla clar que van fugir junts per amor i que fruit d’aquest amor va néixer Jon Snow.

- Advertisement -

A l’últim capítol de la present temporada no només es fa evident tot això, sinó que a més, gràcies als descobriments d’en Sam Tarly al seu retir a la biblioteca, sabem que el matrimoni entre Elia Martell i Rhaegar Targaryen va ser anul·lat i per això Aegon Targaryen (altrament conegut com Jon Snow) és (també) l’hereu al tron. Així doncs, què passa en aquella última (i esperada) escena de llit entre Jon i Daenerys? Doncs que la mare dels dracs comparteix llençols amb el seu nebot… I per si fos poc ara mateix se suposa que ja sabem que (tenint en compte l’arbre genealògic) són enemics directes dins la mateixa família per heretar el tron de ferro. Què petit és Westeros, oi?

- Advertisement -
Martí Foz
En Martí Foz és advocat i economista i professionalment es dedica a assessorar persones emprenedores que volen dur a terme un projecte empresarial. Però aquest no és el motiu pel qual col·laboro amb El Cinèfil sinó perquè com ell mateix explica "sóc un gran aficionat al cinema, les sèries i la literatura i especialment a tot allò que té a veure amb la fantasia èpica". Fa més de deu anys que va descobrir la saga Joc de Trons i des de llavors el té captivat, rellegint els llibres una i altra vegada, esperant amb delit i determinació estoica el següent volum i gaudint de la sèrie de televisió d'HBO. Ha arribat el moment de jugar al Joc de Trons i en ell, com a la vida, només es pot guanyar o morir. Valar morghulis!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents