El dia de la marmota a la coreana El dia de la marmota a la coreana
'A Day (ha-roo)' és un thriller coreà dirigit per Jo Seon-ho que s'estrena aquest mes al país asiàtic El dia de la marmota a la coreana

Harold Ramis (Multiplicity o Analyze This) va dirigir l’any 1993 el film Groundhog Day, on un home interpretat per Bill Murray (Ghostbusters o Moonrise Kingdom) quedava atrapat en el temps al dia de la marmota. Una comèdia romàntica amb tocs fantàstics, que val la pena reveure a la data assenyalada (2 de febrer) per marcar el final de l’hivern amb la sortida del cau d’aquest mamífer rosegador.

Als coreans sembla que la idea els va agradar i Sun-ho Cho (Killer Toon) ha agafat el concepte i l’ha transformat en un drama eclèctic de 90 minuts de durada, amb Myung-min Kim (Into the Mirror o Pacemaker), Yo-han Byeon (No tears for the dead o Madonna) i Hye-Sun Shin (sèries Oh my Ghost! o Aiga Dasut) com a protagonistes del film.

La història se centra en un home que després de perdre la seva filla en un accident, el seu dramàtic dia es repeteix contínuament. Ell comença a seguir els secrets dels seus repetits dies per tal de resoldre el misteri i portar la seva filla a la vida, és a dir, arribar a temps per a què el sinistre no tingui lloc.

El film s’estrena el proper dia 15 de juny Corea del Sud i per ara es desconeix si tindrà distribució aquí. De moment, es pot gaudir del tràiler que promet moments de molta angoixa, sobretot per al seu protagonista.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*