La guerra dels móns en versió victoriana La guerra dels móns en versió victoriana
BBC s'encarrega de la producció que començarà a rodar-se el proper any La guerra dels móns en versió victoriana

La cadena de televisió britànica, BBC, recentment ha anunciat que està treballant en una minisèrie que adaptarà el clàssic de ciència ficció War of the Worlds. Originalment, va partir d’una novel·la escrita per H. G. Wells al 1898 que descrivia una invasió alienígena a la Terra per primera vegada.

La nova adaptació es dividirà en tres parts i té prevista iniciar la producció a principis del proper any. El guió va a càrrec de Peter Harness, el qual ha signat diversos capítols de Doctor Who i l’adaptació televisiva de la novel·la de Susanna Clarke, Jonathan Strange & Mr. Norrell. El guionista es troba entusiasmat amb el projecte ja que “el llibre és l’equivalent als ciments de tota la ciència ficció moderna.”

La història ha estat portada en diverses ocasions al cinema i, fins i tot, a la ràdio, videojocs, còmics, CDs musicals i shows de TV, però la BBC té previst quelcom diferent: crear una minisèrie, canviar l’ambientació moderna per l’època victoriana amb un estil steampunk i situar-la a la regió de Surrey, localització original del llibre. El director de producció de Mammoth Studios, Damien Timmer ha dit que sigui “l’adaptació definitiva d’una de les grans novel·les clàssiques”. A més, afegeix que “ningú abans ha intentat ser fidel a Wells i situar la història a Donkirg i al segle passat.

Caldrà esperar una mica per veure si realment serà així, tot i que la cadena té el costum de mostrar una qualitat impecable a les seves produccions i pretén oferir l’inesperat i no limitar-se temàticament.

 

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

  • Avatar

    David Gómez Simó

    6 de Juny de 2017 #1 Author

    Una adaptació fidel al text de H.G. Wells? Pot ser interessant, falta veure quan de fidels son i quines llicencies es permetent. La novel·la dona per molt i és un text imprescindible de la ciència-ficció, creuarem els dits.

    Respon

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*