L’audiovisual català busca compradors internacionals al Festival Cannes L’audiovisual català busca compradors internacionals al Festival Cannes
Vuit produccions catalanes es projectaran al Marche du Film amb l'objectiu d'atreure distribuïdors d'arreu del món L’audiovisual català busca compradors internacionals al Festival Cannes

Del 17 al 28 de maig es celebra la 70a edició del Festival de Cannes i pel cine català aquesta és una cita molt important. Enguany no hi ha cap pel·lícula amb segell català a la secció oficial però sí que molts films i curts busquen compradors en el que és l’aparador internacional més important de compravenda de cine. Per segon any consecutiu, el programa d’internacionalització Catalan Films & TV serà present al Village International del Marché du Film amb pavelló propi: el número 215, al Pantiero Side. El recinte acollirà a les més de 80 empreses i institucions catalanes que assistiran al festival i al mercat. L’objectiu és, com dèiem, que les produccions catalanes trobin empreses distribuïdors d’arreu del món per a adquirir els drets d’explotació de les pel·lícules. En la present edició, sí trobem, però, el curtmetratge català Els desheretats, dirigit per Laura Ferrés, ha estat seleccionat a la Semaine de la Critique.

A més, el film restaurat per la Filmoteca de Catalunya, El sol del membrillo de Victor Erice es projectarà a la secció Cannes Clàssics, una selecció de films que permet mostrar el treball de restauració del patrimoni realitzat per empreses de producció, filmoteques o arxius d’arreu del món.

Per la seva banda, en el marc del Marché du Film, 8 títols catalans es projectaran davant compradors internacionals. La llista és la següent: Una mújer fantástica de Sebastián Leiloç, Black Hollow Cage de Sadrac González-Perellón, Brava de Roser Aguilar, Nadie nos mira de Julia Solomonof, Pàtria – La llegenda de Otger de Cataló i els 9 barons de la fama de Joan Frank Charansonnet, Estiu 1993 de Carla Simón, Incerta glòria d’Agustí Villaronga i Sólo se vive una vez de Federico Cuevas.

Els curts catalans també seran presents a Cannes, a l’espai del mercat dedicada al curtmetratge, el Short Film Corner,  punt de trobada de la indústria del curtmetratge. El programa de Catalan Films & TV per a la internacionalització del curtmetratge català, el ShortCat 2017, serà accessible als compradors i distribuïdors internacionals al costat d’altres 14 produccions catalanes.

També trobem presència catalana a la secció Goes to Cannes del mercat on els festivals més prestigiosos presenten una selecció de treballs work in progress en cerca de distribuïdors o sales agents. Així, el llargmetratge d’animació Memorias de un hombre en pijama de Carlos Fernández es presentarà a la secció Annecy Goes to Cannes. Mentre que el llargmetratge de ficció Once Upon a Time in Jerusalem, l’adaptació del curt de David Muñoz i Adrián Cardona Fist of Jesus serà presentat a la secció Frontieres goes to Cannes.

I per si tot això fos poc el Festival de Sitges celebrarà la seva cinquantena edició en dos actes el dia 21 de maig dins el Fantastic Fanatics Mixer i el dia 22 de maig al pavelló de Catalan Films & TV. Tot plegat una molt bona manera de preparar el terreny per la 50a edició del certamen del qual esperem tenir notícies fresques en breu.

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*