La boira d’Stephen King amenaça de nou però a la TV La boira d’Stephen King amenaça de nou però a la TV
La sèrie 'The Mist' s'estrenarà el proper mes de juny La boira d’Stephen King amenaça de nou però a la TV

Stephen King va escriure al 1980 una història sobre una misteriosa i densa boira que de cop irromp en un petit poble de Maine, i causa el caos entre els seus habitants. D’aquesta novel·la se’n va dur a terme una adaptació al cinema l’any 2007 dirigida per Frank Darabont (sèrie The Walking Dead o The Green Mile) i ara, 10 anys més tard, arriba una nova adaptació per a la televisió.

Christian Torpe (sèries Rita i Sam) és l’encarregat d’aquesta adaptació que comptarà amb cares força desconegudes (per ara), però també amb Frances Conroy (sèrie Six Feet Under). El projecte rep inspiració tant de la novel·la homònima com del film, tot i que ambdues tenen diverses diferències (en especial el tràgic final de la pel·lícula suggerit per Darabont i aprovat per King), però mantindrà la seva essència principal.

La sèrie seguirà els esdeveniments que tenen lloc a la petita ciutat de Bridgton, Maine, quan un matí després d’una violenta tempesta elèctrica una boira espessa cobreix tota la ciutat. Els habitants s’aniran adonant que la boira, que es propaga amb rapidesa, amaga monstres assassins.  La història de la novel·la se centra en un grup de persones que queden atrapades a un supermercat.

El proper 22 de juny el canal americà Spike TV començarà l’emissió de la sèrie i per anar escalfant motors han publicat un tràiler que mostra com serà l’ambientació i l’essència del que es podrà veure, tot i ser produïda per una cadena de televisió amb poc pressupost.

Tot i que The Mist serà l’adaptació televisiva més recent, en els darrers anys n’hem vist d’altres com Under the Dome al 2012 que es va cancel·lar finalment o l’any passat 11.22.63, que tot i agradar al públic va tenir una repercussió mínima. A més, el projecte més esperat és el de la minisèrie Castle Rock, creada pel mateix King i que serà una antologia que adaptarà diversos relats i temes inspirats en aquesta recurrent població a les històries que escriu.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*