Sirenes: un mite marí que torna amb força al cine

- Advertisement -

Ja fa temps que Disney ha iniciat una sèrie d’estrenes en acció real d’alguns dels seus títols més coneguts, com El llibre de la selva o La Bella i la Bèstia. Però encara en queden d’altres per arribar com Dumbo, que estarà dirigida per Tim Burton o La Sireneta. Tot i que aquest darrer projecte encara es troba en una fase força prematura, ja s’ha confirmat que Lin-Manuel Miranda i Alan Menken seran els encarregats de la banda sonora. Pel que fa a l’actriu que donarà vida a Ariel encara no se’n sap res però, fa poc Lindsay Lohan, que ja va ser una popular noia Disney durant la seva infància ha presentat fermament la seva candidatura.

Aquest mes de febrer l’actriu de 30 anys, va publicar un collage a Instagram on apareixia ella amb una llarga cabellera pèl-roja, al costat d’una imatge de la sireneta de Disney. Acompanyant a la imatge va escriure: “Tornaria a cantar de nou com Ariel a La Sireneta, si Disney aprova que Bill Condon la dirigeixi. La meva germana Ali Lohan cantaria el tema principal de la banda sonora. A més, Kristen Graham hauria d’interpretar a Úrsula, senzillament perquè és la millor”. Tota una declaració d’intencions, tot i que l’actriu va haver d’editar el text deixant-lo amb un reduït hashtag #thelittlemermaid. Gràcies a una captura de pantalla feta per Entertainment Weekly però encara es pot veure el post original.

- Advertisement -

sirenes cine

- Advertisement -

Una altra versió que s’està preparant del clàssic de Hans Christian Andersen ve capitanejat per Universal. En aquest cas, la història se centrarà en el conte original i presentarà una sirena rossa i una trama més fosca. En un principi tot apuntava que la jove actriu Chloë Grace Moretz seria l’encarregada de defensar el paper d’Ariel però recentment ha decidit apartar-se una temporada de la interpretació, desvinculant-se així de tots els projectes en què estava ficada. Tot i així, en el seu moment Moretz va dir que, el seu objectiu era “mostrar una història diferent de la de Disney”. Rebecca Thomas serà la directora del film, en substitució a Sofia Coppola, i Richard Curtis escriurà el guió.

I per últim (però la que més avançada està) és la pel·lícula de Blake Harris i Chris Bouchard, que agafa com a base la història de La Sireneta però li dóna una volta. En aquest cas, la trama ens porta fins a un poble de Mississipí on un jove reporter ha de cobrir una notícia sobre un circ i una de les seves atraccions, una sirena. Aquí el dolent no és la malvada Úrsula, sinó el propietari del circ que té l’ànima de la sirena i per això la té sota el seu control. Està previst que el film arribi aquest estiu als Estats Units però encara no té data d’estrena a Espanya. Però, mentrestant ja es pot veure el primer tràiler amb Shirley MacLaine, Poppy Drayton, William Moseley, Loreto Peralta i Gina Gershon.

I pels amants del cinema asiàtic l’any passat va arribar una curiositat del sempre controvertit Stephen Chow (Shaolin soccer, Kungfusión) anomenada 美人魚 (The mermaid). Després de passar pel 49à Festival de Sitges es pot trobar ara mateix en obert a la plataforma Netflix. La història ens explica com un home de negocis s’enamora d’una sirena… que està contractada per matar-lo.

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents