today-is-a-good-day

BCN Film Fest, un festival de cine per Sant Jordi

- Advertisement -

El llibre, la rosa i una bona pel·li. Aquest és l’objectiu del BCN Film Festival una nova iniciativa festivalera que arribarà aquest any per primer cop la setmana de Sant Jordi (del 21 al 28 d’abril) i que tindrà els cinemes Verdi com a epicentre. El director d’aquest nou certamen, José María Areste, ha explicat que una de les finalitats és barrejar, amb Sant Jordi com a referent, el cinema amb la cultura i la història. “Tindrem pel·lícules que seran adaptacions de novel·les i ad’altres que seran vides d’escriptors però sempre amb la cultura, l’art i la història com a rerefons”. El festival tindrà una secció oficial on competiran film que s’adiguin a aquest esperit però també comptarà amb un guardó a la millor comèdia a la secció Cine amb Gràcia. Un últim reconeixement serà el premi Educacine que escollirà nens i professors en una clara vocació per fer el festival atractiu als menuts de la casa.

BCN Films Fest

Estrelles protagonistes

- Advertisement -

El film inaugural la nord-americana Norman i els convidats seran el seu director Joseph Cedar (Footnote i Beaufort) i Richard Gere, l’actor protagonista. Norman narra la vida d’un petit empresari que es fa amic d’un polític en hores baixes. Quan aquest polític es converteix en un conegut líder mundial la vida del protagonista canviarà de dalt al baix… i això no vol dir que tot siguin canvis positius. La projecció tindrà lloc el dia 21 d’abril i donarà el tret de sortida al certamen.

- Advertisement -

Norman Richard Gere

El BCN Film Fest també tindrà la premiere mundial de Churchil el dia 25 d’abril amb la presència del seu director Jonathan Teplitzky (Un largo viaje, Burning Man). El film, que s’estrenarà al mes d’agost narra com l’any 1944 les forces aliades estan preparades per al desembarcament de Normandia i, 48 hores abans de l’operació, Winston Churchill s’enfronta amb els seus generals i aliats nord-americans per decidir com afrontar el que va ser el punt d’inflexió de la II Guerra Mundial.

Altres títols que també s’han confirmat i que seran premiere al país són The zookeeper’s wife de Niki Caro i la comèdia Their finest basat en la novel·la Their finest hour an a half de Lissa Evans i protagonitzada per Bill Nighy, Gemma Arterton i Jeremy Irons i el biopic Maudie que narra la història de l’artista folk canadenca Maud Lewis. El festival també farà una mirada asiàtica amb el film japonès Nagasaki: recuerdos de mi hijo (母と暮せば) que té la bomba atòmica i la família com a teló de fons.

haha to kuraseba

Un altre dels reclams d’aquest nou esdeveniment serà la presència del veterà director francès Bertrand Tavernier que presenta el seu darrer documental Voyage à travers le cinéma français on repassa els llargmetratges que més han influït en la seva carrera com a director. Amb més de 30 pel·lícules de bagatge Tavernier suposa exercirà de figura de padrí del festiva.

Bertrand Tavernier

Convidats i estrenes de pes

Al Festival també es presentaran les primeres imatges de la propera pel·lícula The bookshop amb presència de la seva directora Isabel Coixet, un film que sens dubte encaixa molt en un festival que té la literatura com a referència. Altres novetats destacades són les vistes de  Checco Zalone (actor italià de Un italiano en Noruega), Juan Taratuto (director argentió de Me casé con un boludo) Melina Matthews (actriu de El jugador de ajedrez) i Ibai Abad i Lewis Rainer (director i protagonista de The girl from the song).

BCN film Festival

- Advertisement -

Per tal d’atreure els joves consumidors de cine el festival també oferirà sessions matinals amb l’objectiu d’atreure escoles. Tant aquestes projeccions com les entrades pel públic menor de 18 any seran més barates. La gala de lliurement de premis serà el dia després de Sant Jordi i el dia 6 d’abril se sabrà la programació completa i la graella d’horaris. El jurat integrat per Claudia Llosa (directora de cine), Toni Soler (productor de TV, periodista i apassionat de la història) i Chufo Llórens (escriptor).

Adolfo Blanco, fundador d’A Contracorriente Films i també membre de l’organització, ha destacat que tenint un cines com els Verdi i el suport de TV3 i TVE tenen els ingredients necessaris per col·locar el BCN Film Fest com el festival primaveral de referència a la ciutat. “Ha de ser un festival popular perquè Sant Jordi és una festa popular”. La programació constarà d’uns trenta títols i el preu de les entrades serà el mateix que els que ja tenen els cinemes (9€ divendres i cap de setmana i 8€ els altres dies). El festival serà en versió original subtitulada en espanyol i ocuparà tres sales dels Cinemes Verdi. Malgrat compten amb suports de l’administració el primer Festival Internacional de Cinema de Barcelona – Sant Jordi (nom oficial) està finançat amb capital privat i patrocinis. Tot i que no han volgut dir la xifra exacte del pressupost, Adolfo Blanco ha assegurat que és “un pressupost ridícul“. En aquest sentit els organitzadors ho veuen com una inversió que segurament tardarà dos o tres anys a assentar-se a la ciutat.

La programació completa es pot consultar al web del festival.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents