Més de 60 obres en català es projectaran al FIC-CAT

- Advertisement -

El Festival Internacional de Cinema en Català ja ha fet la selecció de produccions audiovisuals que formaran part de la selecció oficial de la seva desena edició. Entre totes les categories a concurs: llargmetratge, curtmetratge, documental, videoclip i centres educatius, es projectaran més de 60 obres. En la categoria de llargmetratge competiran 6 pel·lícules i algunes d’elles ja venen avalades per premis nacionals i internacionals. El dia 5 el film de Joan Frank Charransonnet Pàtria, la llegenda d’Otger Cataló i els 9 barons de la fama obrirà el festival i li seguiran pel·lícules com Incerta Glòria, d’Agustí Villaronga o Estiu 1993, de Carla Simón que es va estrenar a la Berlinale on va guanyar el premi a la Millor Òpera Prima.

Fic-cat

- Advertisement -

Amb l’aval de guardons com tres Gaudí i un Goya es projectarà La propera pell, d’Isaki Lacuesta i Isa Campo i competint amb totes elles s’estrenarà Mil coses que faria per tu, una comèdia de Dídac Cervera i La família (Dementia), de Giovanna Ribes. També s’estrenarà Casals, la força d’un silenci, de Manuel Huerga tot i que fora de competició.

- Advertisement -

FIC-CAT Festival

Justament la projecció del film La propera pell significa la renovació de l’acord entre el FIC-CAT i el Festival de Sitges amb l’objectiu de fer més visible el cine fantàstic català. La projecció d’aquest film (que ja va passar per la 49a edició de Sitges) tindrà lloc el dia 8 de juny a les 22h i comptarà amb la presència del director del certamen sitgetà Àngel Sala.

Molt més que sis pel·lícules

A aquestes, però, caldà afegir totes les produccions inscrites en la categoria JOVE 48 HORES, de la qual la convocatòria encara romandrà oberta fins el 18 de maig. Durant els dies del Festival que se celebrar del 5 a l’11 de juny al teatre del Casino Municipal de Roda de Berà també 17 curtmetratges, 9 documentals, 11 videoclips, i 18 treballs de centres educatius, tant de primària com de secundària.  El Jurat determinarà les obres guanyadores, que es donaran a conèixer durant la gala de cloenda, el diumenge 11 de juny. Totes les produccions opten al premi del Jurat en la seva corresponent modalitat, al premi al millor Guió, al premi Nova Crítica i al premi del Públic. A més a més, algunes d’elles, també opten al premi a la millor producció de les comarques tarragonines.

 

A continuació podeu veure una llista dels documental i els curtmetratge seleccionats.

Documentals

BAIX A MAR, ELS ESTIUS A LA TORREDEMBARRA DELS ANYS 20 ALS 40 DEL SEGLE XX, amb guió i direcció de Maria Roig. Ajuntament de Torredembarra –Tarragona.

CUCLI, amb guió i direcció de Xavier Marrades. Nanouk Films –Cervera. Lleida.

DESENTERRANT EL NEGRE, amb guió i direcció de Gerard H. Serra. Desenterrant El Negre –Banyoles. Girona-

- Advertisement -

EL POBLE PROHIBIT, amb guió i direcció d’Alexandre Chartrand. Le Grand Imagier –Quebec. Canadà.

ELLA, LA VALL, amb guió i direcció d’Albert Galindo i Albert Cristòfol. Qucut producció i comunicació –Les Valls d’Aguilar. Alt Urgell. Lleida.

EL VERITABLE ESPECTACLE, amb guió i direcció de Gerard Colom. Sinestèsic –Cambrils. Tarragona.

EL VIATGE DE L’UNAI, amb guió de Julio Mazarico, Meritxell Margarit i Unai Canela i direcció d’Andoni Canela. Ohm Productions i TVC –Barcelona.

INVISIBLES, amb guió i direcció de Xavier Satorra. The Visuals Suspects –Barcelona.

SASHA, amb guió i direcció de Fèlix Colomer. ESCAC

Curtmetratges

ANATEMA, amb guió i direcció de Geni Lozano. El Dedo en el Ojo –Barcelona.

CAVALLS MORTS, amb guió i direcció de Marc Riba i Anna Solanas. I+G Stop Motion –Barcelona.

DARREL, amb guió i direcció de Marc Briones i Alan Carabantes. Daniel Martínez –Barcelona.

FUGIT, amb guió i direcció de Marta Bayarri. Momotrup Films –Girona.

GENTLEMEN, amb guió de Joaquim Bundó i direcció d’Esteve Rovira i Joaquim Bundó. Mussol Produccions. Barcelona.

GRAFFITI, amb guió de Lluís Quílez i Javier Gullón i direcció de Lluís Quílez. Euphoria Productions –Barcelona.

HUMANS, amb guió i direcció de Toni Pinel i Cris Gambín. The Kill Screen Films –Roda de Berà. Tarragona.

LA SENYORA DE LA 212, amb guió i direcció de Mateu Ciurana. Veinalia Produccions –Caldes de Malavella. Girona.

MORNING COWBOY, amb guió de Fernando Pomares i direcció d’Elena Pomares i Fernando Pomares. Travelogue Studio –Barcelona.

OPERACIÓ PREFERENT, amb guió i direcció de Carles Velat i Roger Comella. Jon Jon Producciones i Mambo Producciones –Valldoreix. Barcelona.

PASSATEMPS, amb guió i direcció de Ferran Bex. CEF Producciones –Palma. Illes Balears.

PENSAMENTS D’EN NIL, amb guió i direcció de Dani Andreu –Molins de Rei. Barcelona.

ROGER, amb guió i direcció d’Arnau Gòdia, Sonia Cendón, Ingrid Masarnau, Martí Montañola i Sara Esteban. Dosmentes Produccions –Barcelona.

SA TERRA, amb guió i direcció de Borja Zausen. No Pases Pena –Santa Eugenia. Illes Balears.

TIGER, amb guió i direcció d’Aina Clotet. Aima Produccions –Barcelona.

WASTE, amb guió i direcció de Laura Sisteró i Alejo Levis. Petra Garmon –Barcelona.

WOODY & WOODY, amb guió de Laura Gost i direcció de Jaume Carrióó. CEF & Tomavistes –Palma. Illes Balears.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents