today-is-a-good-day

El Saló del Còmic sobrevola Barcelona

- Advertisement -

Un any més ha tingut lloc el Saló Internacional del Còmic a Barcelona, a la Fira de Barcelona organitzat per Ficomic. Enguany l’esdeveniment ha celebrat la 35a edició i demostra que totes les arts es poden nodrir d’altres i crear una simbiosi i oferir la millor combinació. El cas més especial és el del còmic i el cinema, ja que moltes vegades un arriba on  no arriba l’altre, ambdós són compatibles i no excloents, tot i que és normal que hi hagi comparacions entre les adaptacions.

Saló del còmic
Carles Santamaria, Santi Vila i Patrici Tixis inaugurant el Saló

- Advertisement -

El Saló del Còmic al llarg dels anys s’ha anat adaptant a les exigències del públic i integrant dins la seva programació de pel·lícules, capítols de sèries en exclusiva, així com diversos estands promocionals de films que arribaran properament a les cartelleres i que provenen d’adaptacions de còmics. També en són moltes les activitats o exposicions que giren entorn aquest art, que fan l’experiència del saló més enriquidora, sempre, sense deixar de banda el protagonista que és el còmic, i als autors convidats.

- Advertisement -

Estand promocional del film ‘Wonder Woman’

En aquesta edició la disposició habitual s’ha vist alterada a causa de la exposició protagonista que ha albergat tota la plaça Univers, en la qual hi han aterrat diversos avions, helicòpters i cotxes que han aparegut en còmics, però alguns també han traspassat la frontera fins a la gran pantalla. A més, aquest any hi havia uns convidats d’excepció… Donald Trump ha estat el protagonista d’una exposició de ninotaires i il·lustradors que han aprofitat el cine per fer sàtira política.

Trump Saló Còmic

Al pavelló 1, s’hi han situat tots els estands comercials, juntament amb els que promocionaven pel·lícules i oferien activitats; fins i tot al de Transformers, es podien reciclar antics aparells mòbils o carregadors a canvi d’unes figures de la popular saga, amb els quals construiran un Optimus Prime gegant totalment sostenible. Però, el que ha causat més furor entre el públic és el de Wonder Women, a part de situar la W famosa en gran, hi havia un rocòdrom per als més valents, una mena de tir amb arc i pels menys intrèpids una zona de relax on es projectava el tràiler del film que s’estrena aquest estiu.

A més, els fans d’Alien tenien el seu raconet on podien veure una reproducció de la nau Covenant amb un esser un xic peculiar voltant per la zona. També una zona de maquillatge oriental al més pur estil cyberpunk de Ghost in the Shell. I els apassionats del DDR (Dance Dance Revolution) podien demostrar les seves habilitats de ball amb la banda sonora de Guardians of the Galaxy. Però, a part, a l’estand de Selecta Visión ens va deixar gaudir del tràiler del film de més èxit al Japó, Your Name, que arriba a les cartelleres el proper 7 d’abril.

Promoció del tràiler del nou film dels simis

‘Your Name’ arriba a les cartelleres de la mà de Selecta Visión

Videojoc de ball de ‘Guardians of the Galaxy’

El cosplay no falla mai

- Advertisement -

Com cada any una de les atraccions principals han estat els cosplayers i també com sempre gran part de la inspiració venia del cine (a banda del còmic). La guanyadora del concurs ha estat una “noia Octopus” i el premi grupal l’ha gunyat una família d’X-Men.

Cosplay saló

I concursos a banda, aquest any hi ha fins a 4 estands d’associacions d’Star Wars, una Star Trek, una de James Bond, una d’Stargate i una de Tintinaires.

 

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents