today-is-a-good-day

Un Mobile World Congress de cine

- Advertisement -

Uns pensàveu que el cinema i la telefonia mòbil no tenien cap mena de connexió possible? Error! De fet, segons ens indiquen els nostres informes interns, més de la meitat de les visites que els nostres estimats lectors feu a El cinèfil són a través de dispositius mòbils. Però no estem aquí per explicar-vos les nostres interioritats sinó per mostrar-vos les novetats, ginys i aspectes relacionats amb el cinema que ens hem trobat al Mobile World Congress. Segurament la xerrada del fundador de Netflix, Reed Hastings, s’ha endut la majoria de titulars respecte el cinema però hem anat una mica més enllà i a continuació us ensenyarem una sèrie d’aspectes que tenen molta relació amb el setè art.

La Xina i els mòbils per gaudir del cinema

El gegant asiàtic ha estat un dels grans protagonistes del Mobile World Congress i dues de les seves marques són les que ofereixen més novetats respecte el visionat de continguts audiovisuals. Molts telèfons mòbils se centre en millorar la pantalla i la resolució d’imatge però ZTE ha anat un pas més enllà i s’han centrat en el so. Segons explica la responsable de màrqueting de la marca xines a Espanya Jia Wei, el model Axon 7 és el primer que surt al mercat amb la tecnologia Dolby Atmos. “Té un doble altaveu i un so immersiu de 360 graus”, assegura Jia. Segons ella moltes marques se centren a que els mòbils ens entrin pels ulls i no tant per les orelles. El resultat el proven en una sala tancada i (sense que calguin altaveus) és certament espectacular. El mòbil val 449 euros i ja està disponible al nostre país.

- Advertisement -

ZTE Dolby

- Advertisement -

La marca Doogee tot just ha tret un dispositiu, el Y6 Max 3D, que permet el visionat de pel·lícules en tres dimensions. L’efecte és força similar al de la Nintendo 3Ds ja que no calen ulleres per veure com els objectes abandones les dues dimensions i surten de la pantalla. El preu d’aquest mòbil amb una pantalla de 6’6 polzades és de 179 dòlars (enviament a banda ja que no està disponible al nostre país.

Fer cine amb tecnologia mòbil

No sempre es tenen els mitjans per llogar una supercàmera per fer una pel·lícula o un curt i és per això que avui en dia hi ha diverses solucions per poder gravar en molt bona qualitat amb dispositius molt petits. I sens dubte els protagonistes dels darrers anys en aquest sentit són els drons. La popular marca GoPro ha tret al mercat un dispositiu que és adaptable a les seves clàssiques càmeres quadrades i a un estabilitzador d’imatge. El dron Karma sumat a la càmera Hero5 et permet gravar des de l’aire amb una autonomia de 18 minuts en 4K. El preu del dron és de 1.200 dòlars i la càmera Hero5 469 euros.

Go pro KArma

Però si no vols volar (o no tens tants diners) el que sí et podràs permetre és un estabilitzador d’imatge. Hem vist moltes marques i models d’arreu del món i sens dubte són una eina molt efectiva per gravar imatges en moviment sense haver de patir perquè et falli el pols. N’hi ha que ja porten una petita càmera incorporada i d’altres que permeten acoblar-hi qualsevol telèfon mòbil.

estabilizador

Altres maneres de millorar la teva filmació mòbils són els trípodes, les lents i els flash externs. Una vegada més el Mobile World Congress estava ple de stands i empreses dedicades a aquests gadgets i més d’una marca els fabrica i comercialitza tots. És el cas, per exemple de la italiana SBS que ofereix un pack de tres lents (per apropar o allunyar la imatge) per 30 euros i un flash per 50 euros. Si li sumes un trípode tot plegat et pot sortir per 100 euros i, òbviament, tan útil és per vídeos com per fotos.

El bo, el bonic i el rar

- Advertisement -

I com que s’ha de fer país ara us presentem la marca catalana BCN Caseland que es dedica a la confecció de carcasses per telèfons mòbils. A banda dels seus dissenys propis, també fan fundes per encàrrec però el que més ens va interessar és la seva col·lecció cinèfila. Es tracta d’un disseny del sabadellenc Martí Saiz que converteix en cíclopes personatges reals i de ficció.

Ara anem a parlar d’aspectes útils. Els mòbils tenen una memòria limitada i si vols tenir pel·lícules o sèries al telèfon t’ocuparà molt espai. És per això que hi ha memòries externes i targetes que permeten emmagatzemar informació en les dues direccions. És a dir, baixar els teus vídeos de manera fàcil i ràpida perquè no ocupin espai al telèfon o bé tenir continguts a la memòria externa o targeta i endollar-la només quan els vulguis mirar.

Memoria externa

I per acabar volem anar al futur. L’empresa d’enginyeria noruega noruega One2Touch està desenvolupant un prototip de plataforma per fer interactuar els ninotets de Lego amb el teu telèfon mòbil tot generant una divertida realitat virtual. Les figuretes tenen un xip a la plataforma que els aguanta que envia senyals a un dispositiu connectat al telèfon. El resultat? La teva pròpia Lego Movie! Segons l’enginyer i dissenyador Kyrre Tangen el projecte es troba encara en una fase experimental però el prototip que tenien al seu estand funcionava perfectament. Serà qüestió d’esperar uns any…

Star Wars

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents