today-is-a-good-day

El terror s’instal·la a Sabadell

- Advertisement -

La VI edició del Sabadell Film Festival donarà el tret de sortida el proper 27 de febrer i s’allargarà fins al 5 de març. Durant aquesta setmana la co-capital del Vallès Occidental reunirà molt terror, angoixa i, sobretot, els seguidors d’aquests gènere, que ja trobaven a faltar assistir a un festival, ja que és el primer de l’any.

L’esdeveniment estarà centrat en la figura de Gary Sherman, el convidat especial i reconegut cineasta pels seus treballs com Death Line (1973), Dead & Buried (1981) o Poltergeist III (1988), el qual trepitjarà per primera vegada un festival de cinema espanyol. A més, és el protagonista del cartell i també formarà part del jurat de films i curtmetratges, els quals es coneixeran el proper dissabte 4 de març.

- Advertisement -

‘Poltergeist III’ (1988)

- Advertisement -

La programació estarà concentrada al cap de setmana, però entre setmana es podran veure diverses projeccions així com altres actes com concursos de microrelats de terror i micrometratges, exposicions i més sorpreses que s’aniran desvetllant durant els propers dies. A continuació es pot veure detallat el programa diari:

Dilluns 27/2 a les 20h es projectarà gràcies a Alliance Français el film 5150, Rue des Ormes (2009), aquesta sessió seria de caire gratuït.

Dimarts 28/2 s’inaugurarà l’exposició Concurs de Dibuix de Terror organitzada per l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell, es podrà veure fins el proper 11 de març i la visita serà gratuïta.  També en col·laboració amb la Plataforma per la Llengua es projectarà la pel·lícula El Bosc (2012).

‘5150 Rue des Ormes’ (2009)

Dimecres 1/3, MECAL organitza una sessió de curtmetratges de terror, entre els quals hi ha Sister Hell, Nasty, Portal to Hell, And They Watch, Out of the Black o Marta juega sola. Començarà a partir de les 21h i l’entrada costarà 5 euros.

Dijous 2/3 el Cineclub de Sabadell porta el metafilm ambientat als anys 70 que recupera el gènere giallo d’en Peter Strickland, Berberian Sound Studio (2012) i la pel·lícula oriental The Untold Story (1993). L’entrada costarà 6 euros, mentre que els menors de 30 anys gaudiran d’un 50% de descompte.

‘Berberian Sound Studio’ (2012)

Divendres 3/3 hi haurà l’esperada Marató Clàssica on es projectaran els films Dead & Buried (1981) com a homenatge al convidat, Infección Zombie (2016) d’en Jacint Espuny, i els curtmetratges Dolls (2016) i Arcana (2015). L’accés a totes les projeccions costarà 5 euros.

- Advertisement -

Dissabte 4/3 serà el plat fort amb la Marató del Festival amb la projecció de grans joies que s’han pogut veure en altres festivals com Labyrinth (1986) on es podrà veure al desaparegut David Bowie, Proie / Prey (2010), Let us Prey (2014), Green Room (2015), Hardcore Henry (2015) i Deathgasm (2015), que tancarà la sessió amb molt humor, sang i heavy metal. També es projectaran curts abans de cada llargmetratge com Void Chair (2016) d’en Xavier Miralles o The Legend of beaver dam (2010).

Durant els propers dies s’anirà completant la programació, en especial alguns curtmetratges que queden per desvetllar. Les entrades per a totes les sessions ja es troben a la venta.

‘Labyrinth’ (1986)

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents