today-is-a-good-day

Zhang Yimou internacionalitza la Gran Muralla xinesa

- Advertisement -

Havent dirigit films com 英雄 (Hero) o 满城尽带黄金甲 (La casa de les dagues voladores) ningú dubta de la capacitat del director xinès Zhang Yimou a l’hora de tirar endavant produccions èpiques. A l’agost vam poder veure la intimista 归来 (Coming home) un drama ambientat als anys de la Revolució Cultural sobre els llaços familiars protagonitzat per Gong Li. Malgrat ser una pel·lícula del 2014 va arribar tard a les nostres pantalles (ben poques) dos any més tard del seu pas pels Festivals de Cannes o Toronto l’any 2014. Per sort pels amants del cinema asiàtic no caldrà esperar dos anys més per veure el nou film d’un dels directors xinesos més internacional. La seva nova pel·lícula s’estrena el 17 de febrer i serà la seva primera cinta rodada en anglès.

Monstres mitològics i un repartiment made in Hollywood

L’any 2011 Zhang ja va tastar el que és treballar amb una gran estrella de Hollywood. Al seu film (金陵十三钗) Les fors de la guerra va triar Christian Bale com a protagonista, actor que estava de total actualitat pel tancament de la saga Batman de Christopher Nolan. La pel·lícula va ser tot un èxit a la Xina (i també fora) ja que tractava un dels temes preferits de la cinematografia xinesa: les barbàries que van cometre el japonesos durant l’ocupació de la ciutat de Nanjing. Ara l’amenaça és molt més “bèstia”. Ja no són els malvats nipons els que volen pertorbar la pau xinesa sinó uns estranys monstres. Per defensar el país, com dèiem ha fet fitxatges internacionals de molt de pes.

- Advertisement -

- Advertisement -

长城 (The Great Wall), està produïda per Legendary Pictures i ja és una de les pel·lícules més cares de la història a la Xina. La trama gira al voltant de diversos misteris al voltant de la construcció de la Gran Muralla i compta amb un repartiment internacional encapçalat per Matt Damon. També hi veurem Pedro Pascal (el Javier de Narcos), Willem Dafoe i capitanejant els actors xinesos hi ha el veterà Andy Lau acompayat de Tian Jing i Eddie Peng. Com és habitual en les grans produccions de Zhang Yimou, només amb el tràiler ja veiem un desplegament visual extraordinari i unes seqüències meravelloses de la construcció de la muralla acompanyades de guerra, un vestuari d’allò més fastuós i criatures gegants…

image9

Zhang Yimou és un home que es pren seriosament els seus projectes… És per això que s’ha passat un any amb experts ens efectes especials que havien treballat a Avatar i El senyor dels anells per donar vida als monstres del seu nou film. Els bitxos s’anomenen Tao tie i formen part d’una llegenda xinesa de l’època de la dinastia Shang (1.600 -1046 AC). S’han trobat diversos vasos rituals de les dinasties Shang i Zhou amb imatges d’una bèstia d’aspecte ferotge i que segons la llegenda es menja tot allò que es posa per davant.

great-wall3

Un director a tenir en compte

Zhang Yimou és un dels membres de l’anomenada Cinquena generació de directors xinesos. Les seves pel·lícules han estat guardonades als festivals més importants del món i és un dels directors de més èxit de crítica i públic al seu país natal. Es va donar a conèixer amb film com 红高粱 (Sorgo Rojo, 1987), guanyadora de l’Ós de Plata a Berlin, (菊豆, Semilla de crisantemo,1990) nominada al Oscar a la Millor pel·lícula de Parla no anglesa i 大红灯笼高高挂 (La linterna roja, 1991), guanyadora del Lleó de Plata al Festival de Venècia. Més tard, film èpics com el mencionat Hero (2002) i 满城尽带黄金甲 (La maledicció de la flor daurada, 2006) van cridar l’atenció més enllà d’Orient i van servir al cineasta per fer-se un lloc entre les personalitats de cine més admirades del cinema asiàtic.

Més enllà del cinema va ser l’encarregat de dirigir la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics de Pequín l’any 2008 amb un pressupost de més de 100 milions de dòlars i amb més de 15.000 persones sota la seva direcció. L’audiència estimada d’aquell esdeveniment va ser de més de 1.000 milions de persones…

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents