L’enemistat de Bette Davis i Joan Crawford a ‘Feud’ L’enemistat de Bette Davis i Joan Crawford a ‘Feud’
La sèrie de Ryan Murphy s'endinsarà en la rivalitat entre les dues actrius L’enemistat de Bette Davis i Joan Crawford a ‘Feud’

Dues de les estrelles de cine més reconegudes de la història són Bette Davis i Joan Crawford. Ambdues actrius van tenir una llarga carrera tant a la gran pantalla com a la televisió i, totes dues, van haver de patir les conseqüències de fer-se grans en una indústria moguda per la joventut i la bellesa. La seva relació va ser tensa des del primer moment, i la seva rivalitat és coneguda arreu.

La nova sèrie de Ryan Murphy (American Horror Story, Nip/Tuck) se centra en aquesta enemistat que va durar anys i que es va veure plasmada en el rodatge de la pel·lícula Whatever Happened to Baby Jane?, del 1962. El director Robert Aldrich es va atrevir a ajuntar les dues actrius, en un film en el qual representaven dues germanes que competien per l’èxit.

Feud: Bette and Joan, se centrarà en l’època en què es va rodar la pel·lícula i comptarà amb Susan Sarandon i Jessica Lange com a protagonistes. La intenció de Murphy no és quedar-se en l’anècdota de les picabaralles de les dues estrelles sinó aprofundir més en la situació personal de totes dues durant aquells temps. “Crec que hi ha alguna cosa més delicada i emocionant. El que més m’agrada de la sèrie és que tracte temes moderns de dones pels quals elles segueixen passant”, explicava el director i afegia, “el que els va passar a aquestes dues dones va ser dolorós, parlarem de la tragèdia de les seves vides”.

feud bette and Joan

Sarandon i Lange, estaran acompanyades per un divers elenc  i de primera qualitat, format per Sarah Paulson que serà Geraldine Page; Catherine Zeta-Jones que encarnarà a Olivia de Havilland i Kathy Bates representarà a Joan Blondell, totes dues enemigues de Bette i Joan. També es podrà veure a Stanley Tucci donant vida al cap de l’estudi, Dominic Burgess, com a coprotagonista del film, Alfred Molina com al director Robert Aldrich i Judy Davis, interpretant a la periodista Hedda Hopper.

La nova ficció televisiva s’estrenarà per Fox el pròxim 7 de març i arribarà a Espanya de la mà d’HBO el dia 8. De moment, es poden veure els dos primers teasers que s’han presentat i que deixen veure el to i l’aspecte que tindrà la sèrie.

Luana Valls

Luana Valls Cap de redacció d'El cinèfil

Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*