Elegància (i molt blanc i negre) a la catifa vermella dels Premis Gaudí Elegància (i molt blanc i negre) a la catifa vermella dels Premis Gaudí
Els millors "looks" de la nit Elegància (i molt blanc i negre) a la catifa vermella dels Premis Gaudí

Els nostres ulls han estat atents a la catifa vermella de l’Auditori del Fòrum de Barcelona, que ha donat la benvinguda als convidats dels IX Premis Gaudí de Cinema. L’espai ens ha regalat la imatge dels actors i actrius nominats i engalanats entrant a la festa del cinema català. I com no, hem estat a l’aguait dels seus “modelets” per donar la nostra opinió que és un més però segur que és de les millors… En aquesta ocasió els dissenyadors de la 080 Barcelona Fashion han vestit als nominats i nominades, a més, el Col·legi de Joiers, d’Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya també col·labora amb l’Acadèmia del Cinema per tal que es llueixin les seves propostes. Tot sigui en pro del país i la cultura, que ja li fa falta una mica d’alegria… i JOIA! Des d’aquesta secció fem una cosa molt catalana que és fer safareig i de passada posarem a ratlla alguns dels assistents o bé, els felicitarem. Sí, sabem que espereu el nostre veredicte i el tindreu!

Catifa vermella premis Gaudí 2017

Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català (©Ruano Fotografia)

Per començar cal dir que no hi ha hagut gaires sorpreses, ni bones ni dolentes. Malauradament per a nosaltres la correcció s’ha imposat com a tònica general i els riscos han estat mínims. O sigui, ningú ens ha deixat amb la boca oberta però tampoc ens han fet arrufar el nas. A destacar tenim el fet que els colors protagonistes han estat el negre i el blanc.Tant ells com elles han tingut la sobrietat com a nota dominant. Com sempre que es parla de vestits les grans protagonistes són en femení, tot i que no hem perdut de vista als senyors. Parlant dels assistents iniciarem el repàs per la presidenta de l’Acadèmia, Isona Passola (foto a dalt), que vestida de Menchèn Tomás amb un conjunt monocolor malva amb pedrería i capa de gassa transmetia aquesta l’esmentada correcció, tot i així resultava càlida i elegant. També hem vist Silvia Abril, una mica més atrevida lluint un vestit ocre de Teresa Heilbig amb pedreria i arrapat al cos que li donava cert aire de distinció.

Catifa vermella premis Gaudí 2017

L’actriu i humorista Sílvia Abril (©Ruano Fotografia)

Sí, avui hem vist una Abril arreglada, lluny dels seus pintorescs personatges. La nominada per La propera pell Emma Suárez ha optat per un vestit negre, molt adient i sí, elegant, però un pèl soso, sense acabar de transmetre res. Semblava que aquelles teles negres l’amaguessin i només se li veia la cara. Greta Fernández, la jove actriu filla d’Eduard Fernández portava uns pantalons negres i una camisa blanca, un conjunt que li donava un aire molt casual, no li quedava malament, però sincerament, semblava que hagués oblidat quan es vestia que anava a una entrega de premis. L’actriu Macarena Gómez, en canvi, ha aportat més glamour. Molt mona, ha lluit vestit llarg, tot i que un pèl massa agafat al coll. Similar pel que fa a la sobrietat, l’actriu Alexandra Jiménez que anava molt distingida, de blanc, però pot ser amb massa roba: un vestit molt agafat al coll i màniga llarga! La línia del model, signat per Santos Costura era molt rígida, tot i que, un cop més, anava elegant.

Catifa vermella premis Gaudí 2017

La premiada Alexandra Jiménez (©Ruano Fotografia)

 

Catifa vermella premis Gaudí 2017

L’actriu Aina Clotet

Aina Clotet, de Menchén Tomàs, ha estat pot ser de les úniques notes discordants, amb un conjunt de pantaló tot brillant. Sí, tot brillant. Sense comentaris. O pot ser sí. Ens sap greu perquè Aina Clotet ens cau molt bé i la felicitem per la seva nominació com a directora en un curt, però ella sí que no ha brillat amb aquest conjunt. La salvarem també perquè ha ballat en directe i això no és fàcil… Amb sobrietat en estat pur, Judith Mascó ha assistit de Cortana, amb un dos peces de pantaló de color vermell, elegant i prou. No és poc, o sí. Jutgin vostès mateixos.

L’actriu Ruth Llopis ha estat de les més mones en general, amb un vestit de vol florejat que tenia personalitat i distinció. Amb un estil diferent, Betsy Túrez també se’n surt amb nota amb un vestit blanc d’ampli escot que li afavoria, de Santos Costura. Clara Segura també amb un vestit de signatura Menchén Tomàs, ha estat una seguidora de l’omnipresent color negre. El seu nivell de risc ha estat 0, però no li quedava malament i el disseny del vestit era afavoridor i li donava un aire de distinció.

Catifa vermella premis Gaudí 2017

L’actriu Clara Segura

Pel que fa als senyors, cal dir que l’esmoquin ha estat força absent, que els polítics com el conseller de cultura Santi Gómez n’han lluït. No han seguit el seu exemple els actors Marcel Borràs o Àlex Brendemühl, entre molts d’altres, que tot i així anaven correctes. Sí que ho han fet alguns com Peter Vives, aportant així una mica més del necessitat i en ocasions sembla que temut, glamour. A destacar també un Bayona de Massimo Dutti, molt elegant, un monstre vestint bé.

Catifa vermella premis Gaudí 2017

El director J.A. Bayona (©Ruano Fotografia)

Cal dir que enguany, en general, els convidats han lluït molt millor que en altres ocasions i que bé, al cap i a la fi, això no és Hollywood i tampoc cal que ho sigui… I com que un dels esports nacionals és criticar i fica-nos amb la gent, us deixem amb un rànquing elaborat per l’equip d’El cinèfil (amb més pes d’alguns que d’altres).

Les millors vestides

Medalla d’or: Betsy Túrnez (El rei Borni)

Medalla de plata: Ruth Llopis (El rei Borni)

Medalla de bronze: Clara Segura (100 metros)

I.. Medalla de pedra (ho sentim): Aina Clotet

Els millors vestits

Medalla d’or: Peter Vives

Medalla de plata: J.A. Bayona (A Monster Calls)

Medalla de bronze: Albert Serra (La mort de Lluís XIV)

I… Medalla de pedra (ho sentim): Àngel Llàcer

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

 • Avatar

  Esther

  30 de Gener de 2017 #1 Author

  Tant de parlar de fer cinema en català, que no a Catalunya i resulta que al final un producte eminentment Hollywood s’emporta 8/11. Alguna cosa no va bé.
  No podem barrejar aquesta productes als Gaudí perquè són de natura diferent i finançaments eminentment diferents. Reflexió és el que falta, com deia en Gorina.

  Respon

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*