today-is-a-good-day

Explosiu cocktail musical, màgic i eclèctic

- Advertisement -

El cineasta Damien Chazelle va sorprendre l’any 2014 amb Whiplash, una obra que va guanyar diversos premis, entre els quals hi figuren 3 Oscars. Amb aquesta va deixar clares les seves intencions i és que crea el cinema que ell vol, abordant el gènere musical amb el seu propi estil i sintonia. Si en aquella ocasió explicava el rigorós procés pel qual passa un jove que vol triomfar com a bateria, aquesta vegada narra una temperamental història d’amor que es veurà interposada per l’afany de triomfar per part dels protagonistes. La jove Mia vol aspirar a actriu tot i treballar de cambrera, mentre que Sebastian, és un músic de jazz que es guanya la vida tocant el piano per a altres. Ambdós s’acaben enamorant, però les seves ambicions amenaçaran de separar-los.

Tot i els estereotips del guió, aquesta història està narrada amb molta força, té un ritme constant que incita a cantar i ballar en qualsevol moment, les seves melodies se’t van encomanant com una grip de la qual un vol estar malalt de per vida. Una vegada finalitzada, arriba una sensació estranya, ja que un voldria que aquesta explosió de colors i sons no acabés mai; tot i així el regust perdura durant molt temps i hi ha quelcom que no marxa del cap mai.

- Advertisement -

Els actors protagonistes, Ryan Gosling i Emma Stone, tenen una química impressionant, afegint els ingredients perfectes per a aquesta recepta dolça que tothom vol tastar i acabar contagiat del més pur sentimentalisme. Tota aquesta barreja edulcorada ve acompanyada d’una màgia que irradia frescor per totes les seves vessants , alhora que, de mica en mica, va evolucionant cap al dramatisme i realitat.

- Advertisement -

El vitalisme que irradia va absorbint des de el primer instant al públic, ja que a més és un clar homenatge al cinema clàssic, del qual es mencionen grans noms, i alhora recorda als musicals d’aquells vells temps que tothom ha vist al llarg de la seva vida. Amb els seus moviments onírics i lírics, durant poc més de dues hores et transporta a aquesta ciutat d’estrelles on hom sentirà que flota, sense moure’s del seient.

Tot i així, al tractar-se d’una narrativa amb clixés, hi haurà públic que no la trobi tant impactant com es mostra, a més, els números musicals no són tan impressionants com d’altres que s’han vist a musicals abans. Però, en definitiva, es tracta d’un film potent, positiu, exuberant per a tots els sentits, que convida a tothom a perseguir els seus somnis per damunt de tot.

Veredicte

El millor: La combinació és un cocktail explosiu per a tots els sentits, tant a nivell rítmic, d’actuacions, de química i màgia. Tot és perfecte i està triat d’una manera metòdica i extraordinària.

El pitjor: El guió està carregat d’estereotips i els números musicals no acaben d’arribar al nivell d’altres films destacats de la mateixa temàtica.

Nota: 9

https://www.youtube.com/watch?v=Ekrr94BohBQ

Una experiència misteriosa

Els cinemes Full HD, situats al centre comercial Splau (Cornellà – El Prat), han incorporat diverses novetats, entre les quals es troba la de fer una sessió sorpresa cada divendres a les 22 h. Aquesta projecció es mantindrà en secret fins al moment d’iniciar la sessió i sempre seran pel·lícules en preestrena i de gran qualitat, de la qual els espectadors que hi vagin només en coneixeran la durada i l’edat recomanada de la mateixa. Es tracta d’una iniciativa pionera al nostre país que ha tingut molt d’èxit a Finlàndia. A més, els assistents podran ser crítics de cinema, ja que al finalitzar la projecció podran votar el film amb la puntuació que creguin pertinent i comentar-la a les xarxes socials amb el hashtag #PeliMisteriosa. La primera sessió es va poder gaudir en exclusiva de la pel·lícula La La Land.

- Advertisement -

Aquesta proposta s’uneix a la opció de llogar una sala de cinema per a veure la pel·lícula que un desitgi entre més de 150 títols, tant actuals, com antics, per a celebracions d’empresa o aniversaris, sota el títol Cinema a la Carta.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents