today-is-a-good-day

Aventuretes només aptes per a menuts

- Advertisement -

De la mateixa manera que el cine occidental arriben poc a poc a la Xina, els productes audiovisuals xinesos també creuen fronteres i es fan un lloc per les nostres terres. Si a principis dels curs escolar ens va arribar la correcte El pinzell màgic ara li toca el torn a l’Axel. Encara que sembli mentida aquest és un film de l’any 2013 que ens arriba ara en plena campanya de Nadal i també en llengua catalana per entretenir els més menuts de la casa. I la veritat no aconseguirà gaire més que això.

- Advertisement -

L’argument gira al voltant d’uns ésser estranys del Planeta Cacauet que s’han quedat sense cactus Bonta que és la seva principal font d’alimentació. L’Axel, que té entre cella i cella ser un heroi i en Jono emprenen un viatge fins a Vall de l’Imant Negre, per trobar el preuat aliment. Aquesta pel·lícula és d’un to excessivament infantil i de trama d’allò més intranscendent. Els personatges no són ni nens, ni homes, ni animals ni res conegut cosa que confon i sobta bastant… I més tenint en compte que se suposa que necessitan cactus per viure i que al seu planeta hi habiten tot d’animals mecànics (alguns bon i alguns dolents).

- Advertisement -

Tot plegat acaba sent una barreja entre buddy movie i road movie on els protagonistes passes moltes peripècies força inconnexes i sense que acabis d’empatitzar amb cap dels personatges. És més un copy + paste d’escenes ben elaborades que una pel·lícula amb un guió ben definit. L’únic que salva el film del fracàs absolut és la qualitat de l’animació. Tant el disseny de personatges com com l’acció són satisfactòries i segurament agradaran els més menuts de la casa (i quan dic més menuts vull dir per sota de 10 anys). En resum una opció d’emergència per Nadal si s’han acabat les entrades per Moana o Pixi Post.

Veredicte

El millor: l’alta qualitat de l’animació

El pitjor: la manca total d’empatia amb els personatges i un excés d’infantilisme.

Nota: 5

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents