Espases, patriotisme i honor cavalleresc als orígens de Catalunya Espases, patriotisme i honor cavalleresc als orígens de Catalunya
El film 'Pàtria' narra la llegenda popular d'Otger Cataló des de la fantasia èpica Espases, patriotisme i honor cavalleresc als orígens de Catalunya

La pel·lícula Pàtria. La llegenda d’Otger Cataló i els 9 barons de la fama està cada cop més a prop. El film, dirigit per Joan Frank Charansonnet es troba ja en un avançat estat de postproducció i, segons han publicat recentment a la seva pàgina oficial de Facebook, l’estrena està prevista el 9 de juny de 2017. També s’ha fet pública una de les escenes del film juntament amb una actualització del teaser que ens deixa veure una mica més d’aquest film que es presenta com la primera pel·lícula de fantasia èpica basada en un llegenda popular catalana.

A partir del 24 de juny i fins el mes d’octubre del 2017 Pàtria també iniciarà un viatge per tots els municipis catalans que vulguin acollir-la en forma de passi únic amb debat i col·loqui posterior amb membres de l’equip del film. Segons expliquen en un comunicat més de 50 municipis d’arreu de Catalunya ja han manifestat el seu interès en acollir aquesta activitat. L’objectiu de la pel·lícula és arribar al màxim de contrades i no oblidar aquelles que no disposen d’una sala estable de cinema comercial.

patria_film-3

Un projecte de llegenda

El rodatge va finalitzar el passat mes d’abril al Castell de Requesens desprès de dos mesos de filmació al Berguedà, Solsonès i Alt Empordà. En aquest emplaçament s’hi va filmar la recreació d’una gran batalla entre catalans i sarraïns per la qual es va requerir la participació de centenars d’extres. A més, segons expliquen les productores DejaVu Films i Capaneida, també hi va participar la companyia d’espectacles medievals i recreacions històriques Alma Cubrae, l’empresa Fets històrics i 80 experts en lluita medieval i 15 dels millors especialistes a cavall del país. Segons explica el seu director, “el muntatge d’imatges ja ha acabat i el film durarà 103 minuts”.

Boris Ruiz és el narrador i un dels protagonistes

Boris Ruiz és el narrador i un dels protagonistes

 

Pàtria va rebre un cop de mà popular a través d’una campanya de micromecenatge a Verkami amb l’objectiu de finançar part de la post-produccció del llargmetratge. El rodatge, que havia de durar poc més de 20 jornades, va allargar-se fins a 33 dies fet que va suposar una desviació del pressupost. La campanya va ser un èxit i més de 250 mecenes van aportar fins a 15.000 euros per a fer possible el film.

Viatge doble al passat

Pàtria narra la llegenda d’Otger una història que (com indica el cognom del protagonista) parla dels propis orígens de Catalunya. El film pretén refermar la identitat catalana des d’un punt de vista històric, fent una mirada als orígens des d’una nova òptica. Segons el director “explica el naixement d’una identitat pròpia abans que existissin els països i les fronteres tal com les coneixem avui en dia”. La pel·lícula va endavant i enrere entre els segles XV i VIII ja que explica com la història/llegenda d’Otger Cataló és transmesa oralment al monjo benedictí Pere Tomic l’any 1433 al Monestir de Sant Llorenç (Berguedà).

cast

El repartiment de Pàtria està encapçalat per Boris Ruiz, Miquel Sitjar, Miquel Gelabert, Àngels Bassas, Ali El Aziz, Joan Massotkleiner, Martí Peraferrer Vayreda i el propi Joan Frank Charansonnet. El pressupost ha estat de 250.000 euros de capital privat sense subvenció pública malgrat ha comptat amb la col·laboració logística de diversos ajuntaments del Berguedà, Solsonès i l’Alt Empordà.

Monjos i monges... Combinació explosiva

Monjos i monges… Combinació explosiva

Miquel Sitjar és Otger Cataló

Miquel Sitjar és Otger Cataló

Cavalls i espases no en faltaran...

Cavalls i espases no en faltaran…

JR Armadàs

JR Armadàs Director d'El cinèfil

Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat quatre novel·les i és un dels editors d'Edicions Xandri. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit dos curtmetratges, és el co-director del Festival Sant Cugat Fantàstic i ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des d'abril del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El cinèfil'.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*