today-is-a-good-day

‘Cervantes contra Lope’ inaugura el Zoom Festival

- Advertisement -

Els festivals de i sobre cinema cada vegada són més comuns, tenen més notorietat i adeptes. Fa menys d’una setmana que es va donar per finalitzada l’edició d’aquest any del Festival de Sitges on es va presentar el bo i millor del cinema de terror i fantàstic d’arreu del món. Però el cinema no és l’únic aparador on mostrar projectes de ficció, la televisió també forma part d’aquest univers audiovisual. Per tal de potenciar-lo i reivindicar-lo l’any 2003 es va crear el Festival Internacional de Ficció Televisiva, més conegut com a Zoom Festival, que aquest any torna a partir del proper dimarts 22 de novembre i fins al 27.

zoom festival 2016

- Advertisement -

Durant una setmana, els amants de la ficció televisiva trobaran un aparador on podran veure les novetats de Catalunya, l’Estat Espanyol i d’arreu del món. Aquest any s’han inscrit un 20% més de pel·lícules pel que fa a l’edició passada i representen un mapa heterogeni i internacional de països tan diversos com Brasil, Holanda, Alemanya, Regne Unit o Taiwan. Així doncs, el festival continua un any més amb l’ambició de dotar la programació d’una perspectiva àmplia, diversa i global.

- Advertisement -

La secció oficial d’aquest any del Zoom la conformaran 10 llargmetratges d’arreu d’Europa: 22 ángeles (Espanya, 2016) de Miguel Bardem, Agnes (Alemanya, 2016) de Johannes Schmid, Birthday (Regne Unit, 2015) de Roger Michell, Cervantes contra Lope (Espanya, 2015) de Manuel Huerga, Ebre, del bressol a la batalla (Espanya, 2016) de Román Parrado, Félvilág (Hongria, 2015) d’Attila Szász, Freistatt (Alemanya, 2015) de Marc Brummund, Groenland (Holanda, 2015) de Tomas Kaan, Hope (Holanda, 2015) Erik de Bruyn i Lampedusa, dall’orizzonte in poi (Itàlia, 2016) de Marco Pontecorvo.

A part de les tvmovies i mini-sèries nacionals i internacionals de la Secció Oficial, una de les novetats d’enguany és la secció Zoom Formats, que comptarà amb nous formats televisius de no ficció (reportatges periodístics, documentals, programes de divulgació i entreteniment).

Una de les activitats més destacades d’aquesta edició del Zoom és el Showcase de Pilots de Ficció que tindrà lloc a Barcelona per tercer any consecutiu. De la mà de Serializados, es tracta d’una aposta per donar visibilitat a la ficció més interessant i apropar els nous creadors a la indústria audiovisual. La Fàbrica Mortiz serà l’escenari que acollirà el divendres 25 la masterclass amb un personatge rellevant de la indústria i, posteriorment, un panell d’indústria d’alt nivell format per creadors, productors, televisions i crítics donaran la seva visió i recomanacions a cada projecte seleccionat.

showcasepilots 2016_serielizados

El telefilm inaugural el proper 22 de novembre serà Cervantes contra Lope dirigit per Manuel Huerga (Salvador (Puig i Antich) o Nit i Dia). El film forma part d’un dels 10 que conformen la Secció Oficial, aquest drama literari, en forma de fals documental, narra l’enfrontament entre els dos escriptors a causa de la publicació de la apòcrifa segona part de El Quixot firmada per Alonso Fernández de Avellaneda. El documental deixa parlar els seus dos protagonistes, Cervantes i Lope, però també a altres figures claus de la literatura nacional com Góngora, Quevedo i altres escriptors, literats, editors i protagonistes del Segle d’Or.

lope-cervantes-vega

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents