Els monstres del cinema campen al seu aire per Cardedeu Els monstres del cinema campen al seu aire per Cardedeu
Del 27 al 30 d'octubre teniu una cita a Cardedeu amb el millor terror Els monstres del cinema campen al seu aire per Cardedeu

El mes d’octubre és senyal de terror i no només perquè té lloc la celebració de Halloween, també transcorren diversos festivals de cinema nostrats de caire terrorífic. Entre ells es troba el carismàtic Festival de Sitges, però també tenim el Cardoterror, que enguany celebra la seva 11a edició. La seu és a la població de Cardedeu i des del dijous 27 es pot veure la seva programació a l’Esbarjo.

Aquest any dediquen el festival a les criatures monstruoses per això han realitzat una selecció de títols de totes les èpoques a mode de retrospectiva dintre del gènere. Entre elles es podrà gaudir del terror clàssic i modern dintre del ventalls d’espantoses (però també amigables) criatures amb títols com Creature from the Black Lagoon, Island of the Lost Souls, Jeepers Creepers, Gremlins, The Descent o Humanoids from the Deep, entre d’altres.

Però no tots seran títols d’altres èpoques, el terror d’actualitat estarà present amb el passi de Train to Busan, la darrera sensació zombie coreana que ha batut rècords de taquilla i que ha passat per diversos festivals obtenint l’èxit allà on passa. Aquesta projecció es produirà gràcies a la col·laboració que manté el Cardoterror amb el Festival de Sitges des de l’any passat.

A més, l’actriu espanyola María Kosty, que ha treballat en tot tipus de gèneres, serà la convidada especial i rebrà el trofeu Audrey com a reconeixement a la seva carrera. Per altra banda, tota la retrospectiva cinematogràfica anirà acompanyada d’activitats paral·leles ubicades en diversos espais de la vil·la, projecció de curtmetratges, exposicions, presentacions de llibres, la 2a mostra d’aparadors, confecció de murals de caire artístic, mercat de cinema, festa a càrrec dels DJs Sopranos i la presentació de la cervesa Sant Jordi. Aquests actes es produiran amb actes previs i durant el transcurs del festival.

Com ja es va anunciar prèviament, també es farà entrega el dissabte 29 d’octubre dels premis TAC a curts de producció catalana, que compta amb diverses categories: Millor Curt, Millor Actor/Actriu i Millors Efectes Especials o Maquillatge. Aquests premis són atorgats per la federació catalana de festivals, entre els quals es troba el Cardoterror. A més, els 5 curtmetratges finalistes es projectaran abans de la deliberació del Jurat, entre els quals es troba un membre col·laborador del nostre mitjà, en Quim Crusellas, director del Festival de Nits Orientals de Vic. Els títols que opten als premis són: Ultravioleta (Paco Plaza), Viaje a Pies (Khris Cembe), Caradecaballo (Marc Martínez), Pulsión Sangrienta (Gerard Tusquellas) i Inquilinos (Jaume Balagueró).

Per a més informació es pot consultar la web oficial del festival: www.elcardot.org/cardoterror, mentre es pot gaudir de l’spot promocional d’aquesta edició així com del pòster i de la programació al complet:

PROGRAMACIÓ

Del 30 de setembre a l’1 de novembre

Exposició Criatures Monstruoses

Del 18 al 31 d’octubre 

Exposició Història dels cinemes de Cardedeu

 

Del 24 al 30 d’octubre (acte paral·lel)

Al pati de Vil·la Paquita: Confecció d’un mural sobre la història del cinema a càrrec de Graffic Impact.

Del 24 al 31 d’octubre (acte paral·lel)

2ª Mostra d’aparadors a diferents comerços de la vila decorats amb motiu del Cardoterror.

Dijous 27 d’octubre

21.00 h Presentació del Cardoterror XI: Especial Criatures Monstruoses.

21.30 h  Projecció d’un episodi de la sèrie The Twilight Zone.

22.00 h  Projecció de la pel·lícula La leyenda de Vandorf (The Gorgon) (Any: 1964. Durada: 83’). Passi en 35 mm.

0.00 h Tancament de portes.

Divendres 28 d’octubre

18.30 h A la llibreria Badallibres: Presentació del llibre Kaiju! Quadern de camp.

19.30 h. Projecció del documental El arte de Vampirella (Any: 2016. Durada: 70′. Accés lliure.

22.00 h. Projecció de la pel·lícula Jeepers Creepers (Any: 2001. Durada: 90’).

00.00 h. Projecció de la pel·lícula Humanoides del abismo (Any: 1980. Durada: 80’).

01.45 h Tancament de portes.

Dissabte 29 d’octubre

A partir de les 10:00 h i fins les 22 h. 3er. Mercat del Cinema

10.00 h Obertura de portes, amb xocolata i coca pels assistents.

10.30 h Projecció de la pel·lícula La isla de las almas perdidas (Any: 1932. Durada: 70’).

12.00 h Projecció de la pel·lícula La mujer y el monstruo (Any: 1954. Durada: 80’).

15:00h Sessió extraordinària: Projecció de la pel·lícula Yokai Monsters: Guerra de monstres (Any: 1968. Durada: 79′). Accés lliure.

17:00h Sessió familiar: Projecció de la pel·lícula Gremlins (Any: 1984. Durada: 111’). Sessió doblada.

19.30 h Projecció dels 5 curtmetratges finalistes que opten als premis TAC (Terror Arreu de Catalunya) als millors curts de producció catalana. Accés lliure.

21.00 h Entrega dels Sisens Premis TAC (Terror Arreu de Catalunya) als millors curts de  producció catalana. Accés lliure.

21.30 h Projecció de la pel·lícula The Descent (Any: 2005. Durada: 100’).

23.30 h Projecció de la pel·lícula Feast: Atrapados (Any: 2005. Durada: 88’).

A partir de les 23.00 h A la Sala Sarau: Festa Precastanyada a càrrec a càrrec dels Djs Sopranos.

Diumenge 30 d’octubre

11:00 Obertura portes

12.00 Sessió infantil curtmetratges (+3 anys).

17:00 h Projecció de la pel·lícula La noche de las gaviotas (Any: 1975. Durada: 89′)

18:30 Col·loqui i entrega del trofeu Audrey en reconeixement a la seva trajectòria a María Kosty. Accés lliure.

19.30 h Sessió Especial Sitges: Projecció de la pel·lícula Train to Busan (Any: 2016. Durada: 118’).

22:00h Cloenda.

cartel-2016

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*