Els curtmetratges aterren a Osona Els curtmetratges aterren a Osona
Al mes de novembre teniu dues cites amb els curtmetratges a la comarca d'Osona: Manlleu i Vic Els curtmetratges aterren a Osona

La comarca d’Osona es vesteix de gala ja que el proper mes de novembre acollirà dos festivals de cinema centrats en els curtmetratges. Per una banda el Festival de Manlleu i, per altra, el Festival Julius de Vic.

Festival de Curtmetratges de Manlleu

De l’1 al 6 de novembre tindrà lloc la 14a edició del Festival de Curtmetratges que se celebra a Manlleu (comarca d’Osona). La cita tindrà lloc a l’Espai Rusiñol (Carrer Rusiñol 56, Manlleu), que després de 2 anys continua acollint les diverses projeccions per tal d’establir-se com a punt de trobada i cultura de la ciutat i difondre el millor cinema en petit format de tot el món.

Enguany es projectaran 55 curtmetratges triats entre més de 1.800 que s’han enviat. Tots estaran dividits en tres seccions: Osona, Ficció i Animació.

festival curts manlleu

A la secció d’Animació s’han seleccionat 15 curts entre els quals es troben Corpus, Voyager, White Out, Puzzle o Looks, entre d’altres. La secció Ficció, és la més nombrosa, amb un total de 32 films on es pot destacar Les Tulipes, Vacances, L’Ours Noir, Samira o El adiós. La secció Osona complementa la programació del festival amb 8 curts del territori nostrat, com ara Tuppersex, sr. Expósito, Morti el màgic o La rentadora.

El primer dia, dimarts 1 de novembre, s’emetran els curts de la secció oficial Osona, dimecres 2, dijous 3, divendres 4 i dissabte 5 es projectarà la Secció Oficial Cine de Ficció, a més, la matinal del divendres tindrà lloc una sessió de curts d’animació seguida de la Secció Oficial animada. El darrer dia, diumenge 6 es reserva pel lliurament de premis al mateix emplaçament.

collage curts manlleu

Festival Julius de Vic

Aquest esdeveniment tindrà lloc del 22 al 27 de novembre i se celebrarà a la ciutat de Vic, capital de la comarca d’Osona. Els actes es realitzaran a l’espai de Teatre i Cinema ETC i a l’Escola d’art i Superior de Disseny de Vic. El festival es troba més que consolidat i, a part, de la secció oficial a competició també compta amb activitats paral·leles, masterclass, exposicions o sessions infantils.

Cada any certamen parteix d’un tema central i un leitmotiv diferent. Els curtmetratges que s’han presentat tenen una característica comuna, Vic com a protagonista de tots ells. D’aquesta manera la ciutat serà un gran plató de cinema on tots els cineastes, sigui quin sigui el seu estil i procedència hauran rodat les seves obres allà. Properament es desvetllarà la programació i els curtmetratges seleccionats que conformaran aquesta edició del festival.

festival julius vic

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*