‘Dark’: el nou canal de TV només de terror ‘Dark’: el nou canal de TV només de terror
A partir del 31 d'octubre es podrà gaudir de la nova cadena als principals operadors de televisió de pagament ‘Dark’: el nou canal de TV només de terror

El proper Halloween (31 d’octubre per als més despistats) els amants del terror tenen una cita a la televisió, ja que el canal Buzz passarà a ser ara Dark, el primer espai dedicat únicament al cinema de gènere de terror al territori nacional. Aquesta emissora es trobarà disponible a Movistar+, Vodafone, Euskaltel, R, Telecable i les xarxes de cable local, ampliant així la seva distribució.

Com a novetat, estrenarà la sèrie protagonitzada per l’actor, productor i director Bruce Campbell, que recentment es va deixar veure pel Festival de Sitges, Ash vs Evil Dead, que recupera les històries que varen succeir a la popular saga The Evil Dead de Sam Raimi. Aquesta marca forma part d’AMC Networks International Ibérica. Per commemorar l’ocasió es projectarà una marató amb els 10 capítols de la primera temporada de la sèrie que tindrà, com a tret de sortida, l’hora de la Bèstia: 666, és a dir, a les 18:06:06.

La cadena inclourà sèries i pel·lícules de terror de qualsevol subgènere present com slasher, comèdia de terror, fantasy horror, body horror, terror gòtic, terror sci-fi, action horror, cinema fantàstic, terror psicològic i animació. A més, es rendirà un homenatge a les sèries B dels 80 i s’emetran les minisèries Rosemary’s Baby i Beyond the Walls, així com les sèries Teen Wolf i True Blood, que arribaran properament a la cadena.

dark canal

A partir de novembre també emetran cicles temàtics com Cicle Bon Apetit, centrat en el canibalisme, Gotelé Sanguinolent, enfocat a les cases encantades i Contigo no, bicho, sobre criatures.

El president de la companyia AMC Networks, Eduardo Zulueta, afirma que “el consum del gènere terror a Espanya s’ha incrementat en un 19% respecte l’any 2015 i és el preferit entre la generació del mil·lenni. Amb el llançament de Dark, ampliarem l’oferta de les plataformes de TV de pagament amb una marca especialitzada en el gènere i totes les seves variants i amb continguts exclusius com la famosa sèrie Ash vs Evil Dead o pel·lícules com Wax, Eden Lake, Don’t Speak o The Toxic Avenger, entre d’altres.”

AMC Networks International Iberia és la major productora de canals temàtics a Espanya i Portugal, ja que actualment produeix i distribueix 23 canals de TV: AMC, Canal Hollywood, Dark, Odisea, Història, Crimen + Investigación o Sundance TV, entre d’altres.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*