today-is-a-good-day

Arriba la cita anual de curtmetratges a Badalona

- Advertisement -

Del 21 al 30 d’octubre tindrà lloc la 42a edició del Filmets Badalona Film Festival, una cita imprescindible per als amants del cinema en petites dosis. Les projeccions dels curtmetratges tindran lloc a diverses seus situades per la ciutat: Teatre Zorrilla, Teatre Blas Infante, Museu de Badalona, Centre Cultural El Carme, Biblioteques Públiques i l’Institut Francès de Barcelona.

cartell-filmets-2016Aquest festival té una història, ja que va néixer l’any 1969 i era de caràcter biennal. En aquella època, la secció de Cine Amateur del Museu era l’entitat que l’organitzava i el va anomenar Mundial Badalona de Cine Amateur, a més, celebrava altres concursos com Imágenes (exclusiu per a membres de l’entitat), el Festival de la Cançó Filmada (d’àmbit estatal) i el Certamen de Cinema Religiós i Valors Humans (d’àmbit estatal, també). A més, l’entitat mantenia col·laboració amb els principals festivals de cinema amateur d’arreu de Catalunya. Tots aquests projectaven pel·lícules en 8 mm, Súper8, Single 8 i 16 mm. A finals dels anys 80, es va crear una nova associació, sota el nom de Cineastes Independents de Badalona, la qual es va fer càrrec del nou festival: Festival Internacional de Cinema i Vídeo de Badalona. L’any 2001, l’ajuntament de Badalona i Badalona Comunicació SA, amb el recolzament de membres històrics van posar en marxa la 27a edició amb el nom actual, Filmets Badalona Film Festival. Molts directors de renom internacional, així com nostrats han passat pel festival aportant la projecció o col·laboració dels seus films, com Àlex de la Iglesia, Jaume Balagueró, Paco Plaza, Kiko Maillo, Bill Plympton, Steven Spielberg, George Lucas, Pedro Almodóvar o J. A. Bayona, entre d’altres.

- Advertisement -

Enguany compta amb Irlanda com a país convidat, del qual es projectaran diverses peces que han estat presents pel circuit de festivals del país. L’eix central serà el Programa Internacional, que inclou la projecció de més de 250 curtmetratges de països d’arreu del món, que es podran veure al llarg de tota la setmana dividits en grups.

- Advertisement -

A més, com cada any, es durà a terme a diverses biblioteques de la citat, una selecció dels millors curtmetratges d’animació per als més menuts de la casa. Aquestes sessions tindran una durada d’uns 45 minuts provinents de la Secció Oficial de l’edició passada. Les projeccions tindran lloc dies abans del festival, compreses entre el 4 i el 20 d’octubre.

biblioteques filmets badalona

Mentrestant, es pot gaudir de l’spot i del pòster (mostrat unes línies més amun) creats per a l’ocasió fent un petit tast del que es podrà veure al llarg de tots els dies:

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents