today-is-a-good-day

Retrospectiva Bruce Campbell & Barbara Crampton

- Advertisement -

L’altre dia parlàvem de dos actors ben consagrats al món del cinema i bastant coneguts. En aquesta ocasió es farà una retrospectiva per la vida de dos personatges més identificats entre el públic del gènere fantàstic com en són Bruce Campbell i Barbara Crampton, tots dos presents en l’edició d’enguany al Festival de Sitges:

Bruce Campbell – L’home amb una motoserra per mà

Nascut a Michigan l’any 1958, Bruce Campbell va començar a actuar quan ja era adolescent i junt amb els seus amics va realitzar algunes pel·lícules en format super 8mm. A l’institut va conèixer Sam Raimi, futur cineasta, van entaular una bona amistat i van començar a fer films junts. Mentre estudiava a la universitat compaginava la feina d’actor amb la de taxista.

- Advertisement -

Un parell d’anys més tard i desprès de dur a terme 50 pel·lícules petites, va començar a treballar amb Raimi a la producció que el conduiria a l’èxit, The Evil Dead (1981), ja que va esdevenir de culte amb molt poc temps. Això va conduir a crear dues seqüeles més: Evil Dead II (1987) i Army of Darkness (1992). El paper més important a la seva carrera ha estat el de Ash Williams en aquesta trilogia, però també n’ha realitzat d’altres, sempre que ha pogut de caire estrafolari. La majoria de vegades ha aparegut a films que van directament a vídeo o televisió per cable.

- Advertisement -

L’any 1988 va intervenir en la famosa pel·lícula de William Lustig, Maniac Cop, on interpretava un agent de policia infidel a la seva dona i sospitós d’uns brutals crims d’un boig homicida. L’any 2005 va treballar al film Sky High i a Bubba Ho-Tep (2202) esdevé el mateix Elvis Presley.

Va protagonitzar i dirigir My Name is Bruce (2007), un film que combina el terror amb la paròdia i el meta cinema, ja que ell representa a l’actor de sèrie B que els habitants d’un poble creuen que és real i necessiten la seva ajuda per combatre les forces del mal.

my-name-is-bruce

Desprès d’això va ser el narrador de dos videojocs, Spiderman (basat en els films) i Evil Dead: Regeneration, on també és el protagonista virtual.

Malauradament, no van confiar en les seves habilitats interpretatives, ja que havia de protagonitzar el paper del film Darkman (1990), però l’estudi va insistir a donar el paper a Liam Neeson; tot i així Campbell va fer una petita figuració a la darrera escena de la pel·lícula, però posant la veu només. La seva amistat amb Raimi ha perdurat al llarg dels anys, fet que el va fer aparèixer a la trilogia Spiderman (2002 – 2007) amb uns petits cameos.

Però, potser el que més sorprèn de la seva carrera és l’aparició a sèries com Xena: Warrior Princess (1995 – 2001) o Hercules: The Legendary Journeys (1997 – 1999). A l’actualitat, torna a repetir paper com a Ash Williams, en un spin off televisiu sota el títol Ash vs Evil Dead, que segueix les terrorífiques aventures de la trilogia anys desprès i de la qual s’acaba d’estrenar la segona temporada.

L’actor, director i escriptor rebrà la Màquina del Temps al Festival de Sitges per la seva trajectòria al món del gènere de terror, fantàstic i l’humor que els acompanya.

Ash vs Evil Dead

Barbara Crampton – La dona icona de la sèrie B

- Advertisement -

És una actriu i model que va néixer també al 1958 a Nova York. Va començar a actuar quan cursava el setè grau i a la secundaria va iniciar els seus estudis d’actuació. A Vermont es va graduar en Arts Teatrals.

No va ser fins l’any 1983 que va obtenir el seu primer paper a la sèrie de televisió Days Our Lives i l’any desprès va interpretar a Carol al film Body Double d’en Brian de Palma.

Aquestes són algunes de les seves pel·lícules:

https://www.youtube.com/watch?v=GRBH2jSliuw

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents