today-is-a-good-day

Delirant festa dels aliments

- Advertisement -

Mai ningú s’havia plantejat què fan les nostres joguines quan ningú les mira, fins que va arribar Pixar per crear l’imaginari de Toy Story. Aquest any de la mà de Seth Roger i Jonah Hill arriba aquesta hilarant comèdia d’animació que segueix les aventures d’un grup d’aliments d’un supermercat anomenat Shopwell. Però a diferència de Toy Story, aquesta història no és apte per al públic infantil, és més aviat una sàtira gamberra amb productes alimentaris com a protagonistes, connotacions sexuals (d’allò més explícites) i males paraules a cada pocs segons.

El film s’utilitza com a metàfora per parlar de l’existència de Déu a través dels aliments. Els “habitants” del Shopwell viuen convençuts que els humans són déus i que un cop siguin escollits per ells i portats a les seves cases començaran una nova vida al paradís. Però, no tot és or el que lluu i, a poc a poc, els protagonistes aniran sent conscients de la realitat, fins a emprendre una vendetta contra aquells que els devoren i manipulen.

- Advertisement -

Sausage party

- Advertisement -

Sausage Party és sense cap mena de dubte una pel·lícula única, costa trobar algun altre film amb el qual comparar-lo, ja que mai s’havia vist res semblant. Al sortir del cine costa saber si t’ha agradat o no, però definitivament és un producte que aconsegueix el que es proposa: sorprendre l’espectador. En el meu cas, puc afirmar que sí que m’ha agradat. És una pel·lícula que barreja a la perfecció els bons ingredients d’una bona trama, amb personatges carismàtics i un final que, a risc de semblar exagerada, és una orgia apoteòsica.

Un altre dels punts forts del film són les constants referències a situacions socials actuals, com ara el conflicte entre jueus i palestins. Uns dels personatges que apareixen són un bagel anomenat Sammy Bagel Jr. (Edward Norton) i un lavash que es diu Vash (David Krumholtz) que en un primer moment no es poden ni veure. També es tracten temes com les suposades “regles” dels déus que prohibeixen els pecats com el sexe.

sausage-party

En un moment els dos protagonistes en Frank (un frankfurt) i la Brenda (un panet) es toquen els dits per fora dels seus embalatges, a partir d’aquí tot va malament i ella creu que és perquè “s’han tocat les puntetes” i els déus els estan castigant. També es toquen altres temes com l’homosexualitat, principalment representada per una taco lesbiana (Salma Hayek).

VEREDICTE

El millor: L’atreviment de fer un film diferent amb humor i personatges d’allò més irreverents.

El pitjor: En alguns moments pot arribar a sobrepassar la línia del grotesc.

Nota: 8,5

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents