Les mutacions arriben a Molins de Rei Les mutacions arriben a Molins de Rei
Entre l'11 i el 20 de novembre tindrà lloc la 35ª edició del Festival de Cinema de Molins de Rei (TerrorMolins). Les mutacions arriben a Molins de Rei

La 35ª edició del Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei tindrà lloc de l’11 al 20 de novembre, incloent un segon cap de setmana extra amb el que s’incorporaran més pel·lícules i activitats que les habituals. Un dels membres de la direcció ens explica que “es tracta d’un festival petit, en el qual es respiren aires d’un festival gran, fet per i per al cinema amb més entusiasme que diners”.

El leitmotiv enguany està centrat en la figura de les mutacions, rendint un homenatge al film The Fly (David Cronenberg, 1986) que celebra aquest any el 30 aniversari. Això es pot veure reflectit en el nou spot creat per Paco Ruiz amb Dani Andreu com a actor, ambdós ja van treballar junts al primer spot realitzat l’any 2006, i 10 anys més tard es retroben per elaborar aquesta peça rodada a diferents localitzacions de Molins de Rei. “El diferent ens fa únics” és la frase resum de l’anunci que “barreja diversos conceptes amb un caràcter únic, al nostre entendre del Festival” segons el propi Paco.

En quant a programació, de moment, s’han revelat 4 títols que s’aniran ampliant en les properes setmanes, a mesura que s’acostin les dates del festival. Per ara es pot assegurar que Darling (Mickey Keating, 2015), la coreana que està batent rècords al seu país Train to Busan (Yeon Sang-ho,2016), The Girl with All the Gifts (Colm McCarthy, 2016) i Downhill (Patricio Valladares, 2016) estaran present en aquesta edició. La selecció de pel·lícules es realitza “després d’hores de visionat, on els encarregats de la selecció puntuen cadascuna de les pel·lícules i d’aquí surten les que es consideren les millors, no sense abans deliberar per ajustar el màxim possible”, comenta David Izquierdo, membre de l’equip que s’encarrega de la programació. Per dur a terme aquesta selecció s’utilitzen un seguit de criteris, “en especial la qualitat artística i que les obres s’ajustin al gènere de terror en qualsevol de les seves variants.”

Terrormolins-2016-posterEl pòster, també està centrat en les mutacions, il·lustra un híbrid humà i mosca, deixant clar que The Fly, serà la reina del festival i tot volarà al seu voltant.

Un dels temes que més està present en el cinema català és perquè no es realitzen més films de gènere en la nostra llengua, i Izquierdo respon: “bona pregunta, però ni idea. Probablement, perquè no es considera al terror com un gènere seriós, cosa que és un gran error i ens trobem davant una indústria i uns autors snobs, culturetes i chovinistes.”

 

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*