Un big bang molt animal Un big bang molt animal
La saga 'Ice Age' torna amb la cinquena entrega dels personatges de Blue Sky (FOX) Un big bang molt animal

Gairebé han transcorregut 15 anys des de la primera aparició (i ja en van 5 entregues) dels personatges prehistòrics animats: on un mamut (Manny) lidera un grup format per un mandrós (Sid), un tigre dents de sabre (Diego) i la resta del ramat migren cercant terres més càlides, ja que viuen a l’Era Glacial. A totes les aventures sempre acaben enfrontant-se a un desastre natural i, en aquesta ocasió, serà contra un meteorit que amenaça amb impactar contra la Terra. A més aquest cataclisme arriba, com les altres entregues de la saga, també en català!

Aparentment s’esperaria un desgast de la saga pel propi pas del temps i esgotament de recursos, però gràcies a una dosi d’enginy, el film sobreviu esdevenint gags còmics en més d’una ocasió. L’alternació entre escenes protagonitzades per l’esquirol intentant cercar el desitjat gla poden ser més gracioses i produir rialles més potents entre el públic adult, mentre que els nens veuran més entretingudes les històries entre els animals que viatgen per a aturar la fi del món. S’incorporen escenes romàntiques forçades, amb la intenció de cercar parella cada vegada més estrambòtica a cadascú dels personatges. El dramatisme extrem manca de sentit donat que tothom pronostica el final. Curiosament els propis personatges fan homenatges a gran films de la història del cinema o personatges reals, com Bride of Frankenstein (1935), Planet of the Apes (1968), Armageddon (1998) The Prince of Egypt (1998)o el científic Albert Einstein, un detall que aportarà un valor afegit a qui els acabi localitzant.

Ice-Age-Collision-Course-Official-Trailer-3-9

L’excés de personatges afecta a un correcte desenvolupament i a un guió elaborat amb poc seny, el públic no pot arribar a familiaritzar-se amb els nous personatges, perquè parteixen de la base que els “de sempre” ja van fer-se amb el monopoli i la seva simpatia particular va fer la resta. La tècnica desenvolupada per l’estudi denota progrés i moltes millores en aquests anys, fins i tot respecte l’anterior film. Hi ha escenes impressionants visualment que atorguen una bellesa amb grans coloraines. De totes maneres, no arriba al nivell gràfic d’altres estudis com Pixar. Blue Sky està fent una bona feina, corregint errors del passat i buscant alternatives factibles per a continuar creant films d’èxit (totes les entregues han obtingut bons números a cartellera), el problema que van tard i alguns els porten anys llum en el sector.

Ice-Age-Collision-Course-Official-Trailer-3-2

Es tracta d’una seqüela entretinguda, que no peca de pesada al llarg dels seus 94 minuts, però no passarà a la història com a memorable, ja que de seguida hom oblidarà el contingut. Tot i així, és la única de la saga que va més enllà mostrant què hi ha més enllà del planeta Terra i creant una visió particular (i còmica) sobre la formació dels planetes. Malgrat tot, repeteix fórmula, però per què? Doncs perquè la reiteració els ha funcionat com si d’una sitcom amb animals prehistòrics es tractés

Veredicte:

El millor: L’intent de captura de glans per part de l’esquirol Scrat continua oferint riallades. L’avanç tecnològic és notable respecte les anteriors pel·lícules.

El pitjor: La història dels animals prehistòrics és una excusa menor per a elaborar un guió pla i repetitiu afegint nous personatges sense glamour.

Nota: 6

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*