today-is-a-good-day

19 pel·lícules i 19 curts al 2n Sant Cugat Fantàstic

- Advertisement -

La segona edició del Sant Cugat Fantàstic no només posarà el fucus en reivindicar el paper de la dona al cinema sinó que també homenatjarà la sèrie Bola de drac coincidint amb el 30è aniversari del mític anime. El festival amplia continguts i activitats cinèfiles respecte la seva primera edició. Així, si l’any passat hi havia 14 pel·lícules i 14 curts, enguany podrem gaudir de 5 films i 5 curtmetratges més. A més, d’entre les pel·lícules seleccionades es comptarà amb tres premieres absolutes al nostre país. La primera serà el film d’obertura el festival Awating del director anglès Mark Murphy un dels thrillers més terrorífics i pertorbadors de l’any. També serà un passi inèdit el del film eslovè del director Tomaz Gorkic Idila, una survival movie carregada de mal rotllo amb un bosc com a escenari mortífer.

- Advertisement -

Segons han explicat els directors del Festival Marc Carreté i Joan Ramon Armadàs, el Festival Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror de Sant Cugat portarà propostes de tots els racons del planeta. “Fins a 16 països diferents seran presents a través dels seus films i curts” explica Carreté. Landmine Goes Click (Geòrgia), Deathgasm (Nova Zelanda), Sun Choke (Estats Units) Black Mountain Side (Canadà) i la pel·lícula de clausura El eslabón podrido (Argentina) són només alguns exemples d’aquesta vocació internacional del festival. A més, fruit de l’agermanament amb el Festival Nits de Cinema Oriental de Vic també arribarà un dels díptics fantàstics més cèlebres dels últims anys. L’adaptació en imatge real del manga  Parasyte Part 1&2 serà projectades en format de marató de mitjanit el segon dia del festival.

- Advertisement -

27758059306_b62966b6a5_k

 

Llum. Foc. Destrucció!

L’homenatge al manga japonès d’Akira Toriyama Bola de drac arribarà a Sant Cugat per partida triple. Per un costat, s’estrenarà en exclusiva del documental d’Oriol Estrada Songokumania, que fa una mirada enrere a com va arribar la mítica sèrie a TV3 i el fenomen fan que es va generar al voltant de Son Goku i els seus amics. El passi del documental tindrà lloc diumenge 10 a les 22.00h al Cafè Auditori i serà gratuït. En la mateixa línia, el vestíbul del Teatre Auditori acollirà una exposició amb els més de 200 còmics de Bola de drac que es van publicar en llengua catalana i una mostra de les fotocòpies que s’intercanviaven els seguidors de l’anime a principis dels anys noranta. A més, el mateix diumenge hi haurà una sessió doble matinal als Cines Cinesa Sant Cugat on es podran veure per primer cop en format de marató les dues pel·lícules de Bola de Drac: La batalla dels deus i La resurrecció de F.

F

Dones protagonistes

Una mostra del protagonisme femení són dues de les activitats paral·leles del certamen. El professor de la UB i col·laborador d’El cinèfil, Jordi Ojeda, oferirà una xerrada sobre Wonder Woman com a paradigma de les superheroïnes al còmic i diumenge per la tarda hi haurà una taula rodona sobre el masclisme al cinema actual amb el col·lectiu feminista Hora Bruixa i la presència de l’actriu Sílvia Sabaté i la guionista i directora Mireia Llinàs. A més, segons ha explicat el co-director del festival Joan Ramon Armadàs” pel·lícules com la coreana A girl at my door o el curt Las sobrinas de Valerie posaran sobre la taula reivindicacions i temàtiques molt en la línia del leit motiv del festival”.

En un altre ordre de coses, es repetirà la Zercavila Zombie la nit del dissabte 9 a l’entorn del Teatre Auditori. Els assistents podran ser maquillats per professionals expert de la indústria del cine durant tota la tarda. Aquella mateixa nit acabarà amb un concert mortal amb els Motorzombis.

Jurat cinèfil

El Sant Cugat Fantàstic incorpora enguany nous guardons atorgats pels professionals de la informació sobre cinema. El Premi de la Crítica es lliura en col·laboració amb Blogos de Oro i comptarà amb les aportacions dels mitjans oficials El cinèfil i Terror Weekend i de blogs sobre setè art establerts a Catalunya com Cine de Patio, Fin de la historia i El Palomitrón. El portaveu d’aquest grup de crítics serà Eugenio Puerto, director del Festival Fant Bilbao, que va ser membre del jurat a la 1a edició del festival.

critica

- Advertisement -

Per altra banda el premi al millor curt estarà patrocinat per la secció local d’Òmnium Cultural i estarà dotat amb 200€. Els organitzadors han recordat els suport d’Estrella Damm, patrocinador principal de l’esdeveniment i la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat, el Teatre-Auditori, Cinesa i HP com institucions i empreses que fan possible el festival .

Entrades a 4€!

Qui diu que Sant Cugat és elitista? Les entrades  individuals tindran un preu de 4€, el mateix que tenen els diversos cicles de cinema que organitza la ciutat. També es posaran a la venda abonaments de dia per 8€ i abonaments de tot el festival per 20€. La programació completa de pel·lícules, curts i activitats es pot consultar al web del festival.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents