Tom Hanks torna amb una història tendra i optimista Tom Hanks torna amb una història tendra i optimista
'Esperant al rei' s'estrena el proper 1 de juliol Tom Hanks torna amb una història tendra i optimista

Feia temps que no veia una pel·lícula que em deixés amb tan bon gust de boca, no és que tingui grans efectes especials ni visuals, tampoc explota una trama plena d’adrenalina i acció però dins d’una aparent senzillesa, amaga tot un rerefons que atrapa a l’espectador.

Esperant al rei, narra la història de Alan Clay (interpretat per Tom Hanks) que és un empresari estatunidenc que es trasllada a Aràbia Saudí per feina. Amb la crisi actual, la seva empresa especialitzada en telecomunicacions ha de buscar negoci fora i allà l’economia es troba en plena expansió.

Esperant al rei

L’atractiu del film és principalment el personatge de Clay, que al principi es presenta com un home que aparentment ha tirat la tovallola però que acaba recuperant l’optimisme. En certa manera, el personatge de Tom Hanks recorda a d’altres que ha interpretat com Forrest Gump o Viktor Naborski a The Terminal, per la seva tendresa, la innocència i la intimitat que aconsegueix transmetre en el film. A poc a poc vas coneixent el personatge i et sents indentificat amb ell i amb la seva situació, fins que es crea una sensació de coneixença que va més enllà dels 98 minuts que dura la pel·lícula.

No és una història amb un gran argument però el seu encert radica en com està plantejat i exposat. Un home que després de perdre la feina, la casa i la dona i de no poder pagar la universitat de la seva filla (que és l’única que encara creu en ell), decideix anar a l’altra punta del món per provar sort. En un principi sembla que la cosa no funciona i el personatge es perd en la desesperació però finalment, troba la manera de seguir i de recuperar la vitalitat necessària per enfrontar-se al dia a dia.

Es tracta d’un film intimista i senzill que, tot i plantejar una història amb certs tocs de drama, és un gust veure-la i la sensació final és d’optimisme.

VEREDICTE

El millor: Tom Hanks en un paper intimista, tendre i real.

El pitjor: En algun punt es torna una mica repetitiva i falta explotar més la trama de la història.

Nota: 8,5

Luana Valls

Luana Valls Cap de redacció d'El cinèfil

Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*