Més de 250 mecenes donen un cop de mà al film èpic català ‘Pàtria’ Més de 250 mecenes donen un cop de mà al film èpic català ‘Pàtria’
La primera pel·lícula èpica catalana s’estrenarà en sales comercials d’arreu de Catalunya el mes de novembre Més de 250 mecenes donen un cop de mà al film èpic català ‘Pàtria’

Més de 250 mecenes han participat en la campanya de micromecenatge de la pel·lícula Pàtria, dirigida per Joan Frank Charansonnet que ha assolit el seu primer objectiu en menys de 30 dies. Els 14.000 euros aportats per la ciutadania serviran, segons explica al producció en un comunicat, “per finançar part de  la laboriosa postproducció del film”. En concret  es destinarà la quantitat recaptada a les àrees d’imatge i so així com a la producció de la Banda Sonora Original i a la masterització, entalonatge, efectes visuals, animació, color… 

Malgrat la primera fita està assolida, la campanya a Verkami continua en marxa amb un nou objectiu: doblar i subtitular la pel·lícula en anglès i augmentar-ne, d’aquesta manera, el seu ressò internacional. És per això que els mecenes encara poden posar el seu granet de sorra i rebre a canvi interesants recompenses que van des d’entrades per a la preestrena fins a visites guiades a les localitzacions del rodatge amb l’equip de la pel·lícula. El termini acabarà el dia 5 de juliol, o sigui encara queda temps per participar-hi i fer més gran aquest projecte pioner del cinema català. Paral·lelament a l’inici de la campanya de micromecenatge es va estrenar un primer teaser del film que en menys d’un més ja acumula més de 14.000 visites a Youtube.

El pressupost d’aquest film, el primer sobre èpica popular catalana amb pinzellades fantàstiques, ha estat de 250.000 euros de capital privat (sense subvencions públiques) finançat per la productora cinematogràfica Dejavu Films en co-producció amb Capaneida Films. Pàtria s’ha rodat en llengua catalana amb càmeres d’última tecnologia 4K en diverses localitzacions al Berguedà, Solsonès i l’Empordà pensant en que sigui una producció comercial independent. La pel·lícula continuarà durant tot l’estiu les tasques de post postproducció i muntatge, que actualment s’estan duent a terme als estudis de Barcelona All Films Juntos i Doblaje Digital, amb vistes a l’estrena a finals d’any.

Pàtria_1

Pàtria narra la llegenda d’Otger Cataló una història que (com indica el cognom del protagonista) parla dels propis orígens de Catalunya. El mateix director del film Joan Frank Charansonnet explica que “pretén refermar la identitat catalana des d’un punt de vista històric, fent una mirada als orígens des d’una nova òptica”. La pel·lícula va endavant i enrere entre els segles XV i VIII ja que explica com la història/llegenda d’aquest cavallet got és transmesa oralment a un monjo a l’època medieval. El repartiment del film està encapçalat per primeres figures de l’audiovisual català com Boris Ruiz, Miquel Sitjar, Miquel Gelabert, Joan Massotkleiner, Àngels Bassas, Ali El Aziz  i el propi Joan Frank Charansonnet.

Pàtria_3

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*