Òmnium premiarà els millors curts i websèries en català

- Advertisement -

VOC (Versió Original en Català) aquest és el nom dels nous premis i mostra d’audiovisuals en català, un projecte impulsat per Òmnium Cultural que té com a objectiu potenciar la producció en llengua catalana. La proposta inclou uns premis destinats a curtmetratges, micrometratges i websèries, així com també una mostra de títols a tot el país. D’aquesta manera, Òmnium té la intenció de crear nous públics per a l’audiovisual i el cinema català. En un comunicat expliquen que el projecte neix per “fomentar el coneixement de l’oferta en aquest idioma, ja sigui en versió original, subtitulada o doblada”. El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha lamentat durant la presentació del VOC que “el cinema en català només representa un 3% del consum audiovisual al nostre país”. En aquest sentit, ha remarcat que aquest projecte vol “estimular, prestigiar i popularitzar la producció audiovisual en català i crear nous espectadors”.

Omnium VOC

- Advertisement -

Els premis, que se celebraran la pròxima tardor, inclouen diverses dotacions econòmiques d’entre 300 i 4.000 euros. Un comitè de selecció escollirà les obres finalistes entre tots els treballs que s’hagin presentant abans del 12 de setembre de 2016. A partir d’aquesta primera proposta, el jurat, format per cinc persones de reconegut prestigi en l’àmbit cinematogràfic i cultural, i encapçalat pel periodista Àlex Gorina, atorgarà un premi al Millor Curtmetratge (creació de durada màxima de 20 minuts si és ficció i 30 minuts si té caràcter documental), a la Millor Websèrie (peça de ficció en diversos capítols de durada inferior a 15 minuts publicades a Internet) i al Millor Micrometratge (creacions de menys de 2 minuts).

- Advertisement -

Per cadascuna d’aquestes categories hi haurà també un premi del públic a través de votació popular. Amb les peces seleccionades, i abans de conèixer-se la deliberació del jurat, es crearà la Mostra VOC, que tindrà lloc de manera simultània en diverses poblacions catalanes. Serà en el transcurs de l’exhibició que el públic podrà votar els curtmetratges presentats mentre que els micrometratges i les websèries es podran votar a través de la pàgina web del projecte. Els guanyadors de totes les categories es donaran a conèixer un cop acabada la Mostra. Les bases per participar-hi ja es poden consultar.

Amb els premis VOC Òmnium treu el nas a l’audiovisual ja que fins ara atorgava altres guardons en diverses disciplines culturals com la Nit de Santa Llúcia, on s’entreguen els premis més rellevants de les lletres catalanes com per exemple el premi Sant Jordi de novel·la a o el premi Carles Riba de poesia; el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

 

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents