John Carpenter porta la seva música al Primavera Sound

- Advertisement -

PrimaveraPro On-Screen i el Festival de Sitges organitzen el proper 4 de juny una xerrada al voltant de la figura del cineasta John Carpenter, amb motiu de la seva actuació al Primavera Sound 2016. Hi participaran el director Jaume Balagueró, Àngel Sala (director del Festival de Sitges) i Nacho Cerdà (responsable de la Sala Phenomena). També es programarà una sessió lúdica protagonitzada per tàndems creatius formats per realitzadors i artistes musicals nacionals, que comptarà amb la participació de J.A. Bayona, Lyona, Kike Maíllo, Luis Cerveró, Sergi Pérez i Roger Guàrdia.

L’objectiu de PrimaveraPro On-Screen és generar un marc propi per a aquest ecosistema dins de la trobada per a professionals de la indústria musical organitzada per Primavera Sound de l’1 al 5 de juny al CCCB i al MACBA. L’esdeveniment tindrà lloc el dissabte, 4 de juny de 12:00 a 13:00 a l’Auditori del CCCB i serà gratuït pel públic.

- Advertisement -

- Advertisement -

El concert de Carpenter, però tindrà lloc el dijous dia 2 al Parc del Fórum. El director de cine s’ha decidit a pujar a l’escenari per interpretar en primera persona algunes de les bandes sonores de les seves pel·lícules més lloades. Parlem La boira, Halloween, The Thing o Assalt a la comissaria del districte 13, cintes de culte que segons el web del Primavera Sound “van canviar les regles del terror modern sinó que va capgirar la composició de bandes sonores incorporant sintetitzadors, pinzellades de rock i fragments de música industrial”.

Música fantàstica al Festival Jardins de Pedralbes

El 35è aniversari de Riders of the lost ark se celebrarà a Barcelona d’una manera molt especial. La mítica pel·lícula que Steven Spielberg va realitzar el 1981, protagonitzada per Harrison Ford al paper del professor aventurer Indiana Jones es podrà reviure en una pantalla gran amb l’èpica banda sonora que va compondre John Williams interpretada per l’Orquestra Simfònica del Vallès a les ordres del prestigiós director holandès Ernst Van Tiel. Aquest doble concert  que tindrà lloc els dies 19 i 20 de juny també compta amb la col·laboració del Festival de Sitges.

A més, es podrà gaudir de la projecció del cèlebre film francès The Artist, la qual va rendir homenatge al cinema en blanc i negre de principis del segle passat. La projecció anirà acompanyada de la banda sonora reproduïda per l’Orquestra Simfònica del Vallès i el propi Ludovic Bource com a pianista, el qual va composar la banda sonora guanyadora d’un Oscar.

the artist

Presència fantàstica al Fic-Cat

Per altra banda Sitges ha renovat el seu acord amb el Festival Internacional de Cinema en Català – Costa Daurada (FIC-CAT), que celebra la seva novena edició entre el 31 de maig i el 5 de juny a Roda de Berà (Tarragonès). La missió en aquest cas és fer evident l’aposta dels dos certamens pel cinema fantàstic català amb la secció Pantalla Sitges.

El llargmetratge Segon Origen, dirigit per Carles Porta i inicialment pel desaparegut Bigas Luna, serà el protagonista del Pantalla Sitges d’enguany. La pel·lícula, una adaptació de la novel·la de Manuel de Pedrolo Mecanoscrit del segon origen, està a cavall entre el gènere romàntic i la ciència ficció. Narra la història de l’Alba i en Dídac, dos joves supervivents a un atac alienígena que han de buscar-se la vida en un món que ofereix ben poca esperança.

Segon-origen_1369673235_23421498_651x366

A més, el subdirector del Festival de Sitges, Mike Hostench, formarà part del jurat Jove 48 Hores, una modalitat en què els participants hauran de crear peces audiovisuals en un temps limitat i amb unes premisses concretes. L’acord entre els dos festivals pretén posar de manifest la importància del cinema fantàstic dins de l’audiovisual català, i a la vegada contribuir a fer visibles i reivindicar les pel·lícules i curtmetratges estrenats durant aquest any.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents