today-is-a-good-day

FIC CAT, un festival de cine 100% nostrat

- Advertisement -

Del 31 de maig al 5 de juny arriba la novena edició del FIC CAT (Festival Internacional de Cinema en Català) amb seu a Roda de Berà (Tarragonès). Es tracta d’un festival que any rere any s’ha anat consolidant i renovant, afegint en cada edició noves propostes o col·laboradors per ampliar la oferta i obtenir una experiència més intensa. En edicions anteriors s’ha dut a terme un reconeixement a una figura en concret de les que formen part per a realitzat una pel·lícula com la banda sonora o la interpretació, en aquesta darrera edició es rendirà homenatge a la direcció, peça clau de tot film. Es pren com a exemple, Alfred Hitchcock, i com va dedicar la seva vida al món del cinema amb una clara vocació cineasta i entusiasta, creant meravelles que han seduït a tot el públic.

Alfred Hitchcock

- Advertisement -

El Festival comptarà amb vàries sessions especials per al jove públic de les escoles de primària que podran veure un seguit de llargmetratges i curtmetratges que competiran a la secció oficial. A més, hi haurà documentals i videoclips, tots ells de collita catalana. Entre els quals cal destacar l’estrena en exclusiva d’Ebre, del Bressol a la Batalla (Ramón Parrado) amb la col·laboració de TVC. També es projectarà el film de Ventura Pons, El Virus de la Por; el documental Game Over de l’Alba Sotorra, que va rebre el premi Gaudí a millor film documental recentment o l’estrena d’El Rei Borni (Marc Crehuet). La gran majoria de projeccions comptaran amb la presència de l’equip del film i hi haurà una posterior tertúlia.

Sumant esforços

- Advertisement -

Un dels principals atractius al territori catalana és la col·laboració entre els diversos festivals de cinema, els quals es recolzen entre sí i els més petits reben ajuts dels més forts. A la Secció Pantalla Sitges, que comptarà amb la presència del director del Festival de Sitges Àngel Sala, es projectarà l’adaptació de la exitosa novel·la Mecanoscrit del Segon Origen (Manuel de Pedrolo) que al cinema va arribar sota el títol de Segon Origen (Carles Porta).

segon origen

A més, com a novetats s’incorpora Nova Crítica, un programa adreçat als futurs crítics, i una sessió de Networking, amb la finalitat d’intercanviar projectes entre professionals consolidats.

PERE PORTABELLAEl dia 1 de juny es rendirà un homenatge al director i productor Pere Portabella, que rebrà el Premi Honorífic per la seva trajectòria. Algunes de les produccions més emblemàtiques que ha creat són Los Golfos (1959), Viridiana (1961) o Umbracle (1972). Posteriorment a l’entrega del premi es projectarà el seu film Informe General II: el Nou Rapte d’Europa. Si més no, l’art és present a tot arreu, per això el dia 31 de maig es durà a terme una representació històrica del replegament i retirada de l’exèrcit republicà al final de la Guerra Civil Espanyola.

El FIC CAT és una oportunitat per a què tots els públics puguin conèixer els projectes que es desenvolupen a prop de casa, animar als joves a crear art i formar part de la indústria cinematogràfica i que implica un gran compromís de defensa de la llengua catalana. Cal destacar que totes les activitats i projeccions del festival són de caire gratuït, gràcies als patrocinadors i col·laboradors que ho fan possible.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents