today-is-a-good-day

‘Joc de trons’: molts reis, 3 dracs i 1 nan

- Advertisement -

Hi havia una vegada un rei amb el nas vermell… Podríem dir que així comença la nostra història d’avui. Amb un rei amb el nas vermell de tant beure vi, i amb altres zones del cos també vermelles de tant fer-les servir. Oi que m’enteneu? Perquè una altra cosa no, però de plaers i vicis aquest rei en tenia uns quants, i per això és un dels primers personatges que moren a la sèrie, una sèrie on les defuncions van fent acte de presència a tort i a dret. Les defuncions i el sexe, que d’això també se’n veu a tort i a dret i és una de les coses que ven més a dia d’avui.

Exacte! Segur que molts de vosaltres ja sabeu de quina sèrie estic parlant, entre d’altres coses perquè és una de les sèries que estan de moda arreu del món. Que sonin els violoncels perquè avui parlarem de Joc de trons! En motiu de l’arrencada de la sisena temporada, i que entre d’altres escenaris, part de la trama s’ha gravat a Girona, que mira que és maco, la sèrie de la HBO està en boca de tothom aquests dies. Bueno, de tothom… Sí, perquè encara queda gent que això de Joc de trons no sap que és una sèrie i es pensa que és la versió del joc de les cadires musicals que es juga a les festes d’aniversari de la Zarzuela.

- Advertisement -

Game-of-Thrones-Season-4-Wallpapers-HD

- Advertisement -

Per entendre Joc de trons ens hem d’imaginar que vivim a l’edat mitjana, sense Seguretat Social ni sanitat pública, pobrets, i tenim tot de famílies que es disputen el tro del rei. Una mica com el que hem vist aquests dies amb els partits polítics espanyols. Això sí! Tots tenen noms la mar de complicats i estrafolaris, que deuen pensar que això els fa més glamurosos. Que si Lannister, que si Baratheon, que si Targaryen… Ara, n’hi ha uns que tenen el nom més senzill, els Stark, que vindrien a ser una mica com els Pujol, si més no pel nombre de fills que van tenir. Tres nens, dues nenes, un altre xicot bastard del pare, un d’adoptat que és un mala peça de cuidado

Resulta que aquesta família és molt amiga del rei. Oju! No de la reina, que vaya otra, eh? Que s’entén amb el germà bessó, la molt mendengüela. Això sí que és un pecat, i dels grossos. Enganyar el marit i allitar-se amb un germà… La reina Cersei de cals Lannister té tots els números d’anar de pet a l’infern. Doncs el rei, que ara enteneu perquè ha de buscar-se altres trinxeres, demana al seu amic Stark que sigui el seu conseller, i apa, ja teniu mitja família cap a la capital, a servir a sa majestat.

HD-Game-of-Thrones-Wallpaper

A l’altra banda de l’oceà també hi passen coses, i interessants! Hi ha una nena, la Daenerys, tota bufona ella, que es casa amb un machote d’una tribu de salvatges, amb el capità, però el matrimoni li dura poc, a la mossa, i el seu marit cau ferit i tururut violes cap al clot. Un menys! Però lo bo ve després, perquè aquesta noia tenia una mena de pedrotes que resulta, atenció, que eren ous de drac! Tots pensàvem que s’havien extingit, que Sant Jordi n’havia matat l’últim exemplar per salvar la princesa… I no! Ara resulta que la princesa en fa néixer tres un dia que la barbacoa se li escapa de les mans i es converteix en la Madre de dragones. Si ja costa mantenir un gos gran, imagineu-vos haver de comprar pinsos per tres bèsties d’aquestes! Sort que de vegades surten elles mateixes a preparar-se els àpats.

I us estareu preguntant… Aquest país tan bonic i de conte –bueno, de conte… De novel·la amb forma de col·lecció de totxos, podríem dir– té veïns nòrdics i amables i que també els visiten els mesos calorosos per anar a la platja? Doncs no! Els veïns de dalt són uns salvatges, i en lloc de construir una duana normal i corrent per veure si porten més tabac del permès, els hòmens d’aquestes terres van construir un mur de gel de metres i metres d’alçada… La vuitena meravella del món, vaja! I en lloc de guàrdies civils, una cosa pitjor! La Guardia de la noche, uns soldats, la majoria d’ells reclutats a partir de lladregots, violadors i altres delinqüents! Tots menys un, cuidado! El Jon Nieve, de cal Stark, que sempre fa la feina bé i és un dels més guapots de tota la penícula.

I després hi ha un dels personatges preferits per molts de nosaltres, el nan Tyrion de cal Lannister, germà de la reina. Tot el que té de llest, ho té de vividor, però amb això ja demostra que té la intel·ligència per alguna cosa. El pobre sempre ha estat una mica marginat, i potser per això ha sabut treure punta de les seves qualitats. Ara, amb això de treure punta m’ha vingut al cap una de les seves activitats preferides. Suposo que a vosaltres també, oi?

Recordem que ja són set les temporades que tenim de Game of Thrones (Joc de trons), i que comentar-les totes en un sol article seria una feina impossible. Potser he exagerat, però qui carai es llegiria un article tan llarg? Pots comptar… Segur que uns quants, que tots aquests seguidor de la sèrie són una colla de fanàtics dels importants. Ara estan amb les teories sobre qui ocuparà el tron. O sobre què li passarà al fill invàlid de cal Stark. Ai, pobre Bran! No va començar gaire bé la sèrie, no! El noi es va enfilar a una torre i de casualitat va enxampar la reina i el seu germà bessó allà, dale que te pego! Una vergonya! I com que per amor es fan animalades, el van fotre torre avall amb la intenció de matar-lo, pobret, i que no ho escampés pel regne.

- Advertisement -

Em deixo molts personatges i moltes situacions per explicar-vos, però tampoc vull començar a rebre anònims amenaçant-me per haver fet involuntàriament algun spoiler. Només per acabar, deixeu-me dir-vos que un dels meus personatges preferits és Lord Varys. Sempre perfecte, sempre impol·lut, sense perseguir cortesanes pels passadissos de palau. I una paraula… I un coneixement de les coses! Sap tot el que passa a tot arreu. És la peixatera de Desembarco del Rey!

Feu-me cas. Si voleu estar distrets una temporada, mireu Joc de trons que us ho passareu molt bé. I el millor de tot és que podreu parlar i comentar la jugada amb tota una legió de gent que s’ha enganxat a la sèrie. I amb aquests gustos compartits, segur que trobar el vostre rei o reina serà molt més fàcil!

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents