today-is-a-good-day

El retorn (japonès) de Godzilla

- Advertisement -

godzilla-resurgence-posterGodzilla és un monstre japonès fictici que gairebé tothom coneix gràcies a les seves pel·lícules (se n’han fet una trentena: 28 asiàtiques i 2 nord-americanes). Aquest divendres 29 arriba al Japó una versió creada al seu país d’origen. Aquesta adaptació ha estat creada per l’estudi Toho, una productora especialista en fer films sobre kaijûs (怪獣 monstres) i tokusatsu (efectes especials) que, a més, produeix els films de l’Estudi Ghibli i els d’Akira Kurosawa. Però el més important és el fet que Toho va ser la creadora el 1954 de El Rei dels Monstres: Godzilla.

Gojira (nom pel qual Godzilla es coneix al Japó) és una de les referències més populars de la cultura nipona del segle XX. Es creu que la idea va sorgir com una representació de la por que el país va sentir desprès dels bombardeigs atòmics patits a la Segona Guerra Mundial a mans dels EUA. Es descriu com un enorme dinosaure mutant, considerat sovint com antiheroi per devastar tot el terreny que trepitja però també acaba salvant al món i el Japó del caos produït per altres kaijûs o fins i tot per ell mateix, sense ser conscient de la seva mida.

- Advertisement -

El nou llargmetratge, sota el títol Godzilla Resurgence. Serà un reboot, un reinici del monstre que arriba després de varis remakes occidentals sense assolir l’èxit esperat. A més l’última adaptació al món dels videojocs va ser un total desastre i va rebre innombrables crítiques. Sembla ser que el primer tràiler també ha creat controvèrsia a les xarxes socials, ja que molts consideren que és la pitjor criatura que han vist i d’altres tot el contrari. El que és evident que és que tothom espera amb neguit el nou film i, per ara, es veu que mantindrà l’essència del clàssic amb millores visuals (tot i que els seus braços semblen massa curts i la cua un pèl llarga).

- Advertisement -

godzillas estatua

La pel·lícula està codirigida per Hideaki Anno (Evangelion), el qual també ha escrit el guió, i Shinji Higucha (Attack on Titan), dos experts en la matèria. A Espanya el film serà distribuït per A Contracorriente però abans que s’estreni la podrem veure al Festival de Sitges.

Kaijûs per llegir

Potser no veurem la nova versió japonesa de Godzilla però a Osona n’han fet la seva pròpia versió…  La segona setmana de juliol es va presentar el llibre Kaijû! Quadern de Camp, amb tot un recull dels monstres orientals més mítics de la mà del Festival Nits de Cinema Oriental, segon llibre que editen desprès de Wild Wild West. Aquest quadern fa un recorregut visual combinant amb una anàlisis cinematogràfica dels monstres gegants que han passat pel cinema, que tenen a Godzilla com a referent. Així doncs, es poden conèixer detalls físics, comportaments, tècniques de varies criatures mítiques com Mothra, Gamera o Gappa, entre d’altres. El seu autor és l’Eduard Terrades, escriptor a FantAsia, Made in Kitano o Deu Anys de Terror Asiàtic: 1995-2005, i està il·lustrat per Carles Gañarul, Ganya, creador de la sèrie Ganya Cinema Art, que compta amb il·lustracions d’escenes de pel·lícules fetes amb grafit sobre fusta.

MG_6020
Presentació del llibre a Vic

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents