‘Joc de trons’ envaeix Canet de Mar ‘Joc de trons’ envaeix Canet de Mar
La Festa de trons organitzada per l'ajuntament inclou visites guiades al castell on s'ha rodat part de la 6a Temporada ‘Joc de trons’ envaeix Canet de Mar

Ja s’ha estrenat la 6a temporada de Joc de trons i a Canet de Mar winter is coming en plena primavera. Aquest dissabte 30 l’ajuntament d’aquesta localitat del Maresme ha organitzat una intensa jornada centrada en una de les sèrie de més èxit del moment. I la Festa de Trons no podia ser més oportuna ja que Canet ha estat (juntament amb Girona) un dels llocs on s’ha rodat part de la nova temporada que es va estrenar el dia 24 d’abril.

L’emplaçament és el Castell de Santa Florentina un singular edifici que tot i que està edificat sobre una antiga fortificació romana va ser ampliat i reformat per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner entre 1900-1910 per encàrrec de Ramon de Montaner. Sens dubte un dels punt forts de la Festa de trons seran les visites guiades que s’ofereixen a les 11h, les 12h les 13h i les 17h. Les visites (valen 10€) tenen una durada d’una hora i mitja i aforament limitat. Per a fer reserves cal trucar al 687 496 447.

IMG_6538

‘Valar Morghulis’ més enllà del castell

No tot passarà al lloc on es va rodar la sèrie… Canet acollirà un mercat medieval a la Riera Sant Domènec on, entre d’altres activitats hi haurà un Tron de ferro per fer-se fotos com si governéssiu tot el mapa del món creat per Gearge R. R. Martin. Acompanyaran el tron un munt de productes de merxandatge de la sèrie, un concurs de Cosplay organitzat pel Club Català de Ciència Ficció Fantasia i Fandom i una xerrada sobre els perquè de l’èxit de la sèrie amb el periodista de TV3 Toni Cruanyes i el crític Toni de la Torre.

CANET DE MAR festa de trons FLYER abril i maig 2016

Per la tarda hi ha una cercavila de la colla gegantera local seguida d’actuacions de música i dansa medievals. Continuant amb l’espectacle com a protagonista, es representarà l’espectacle La maledicció del faquir: desafiament a les lleis i foc a càrrec del Fakir Eskorpio i es podrà tastar la beguda sang de drac, tot un misteri als set regnes. La festa acabarà amb una cercavila i un ball medieval. I tot plegat amb tot el municipi bolcat amb la celebració de la festa… i això inclou gastronomia i restaurants. No sé si us calen encara més motius per fer una excursió a Canet i veure el Maresme convertit en Westeros.

Pots consultar el programa complet al web de l’Ajuntament o fer un cop d’ull aquí sota. I si feu tard el dissabte heu de saber que el mercat medieval es mantindrà tot el diumenge amb actuacions musicals… Winter is coming a Canet de Mar però si t’abrigues podràs gaudir de totes aquestes activitats sense problemes.

CANET DE MAR festa de trons FLYER abril i maig 2016

JR Armadàs

JR Armadàs Director d'El cinèfil

Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat quatre novel·les i és un dels editors d'Edicions Xandri. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit dos curtmetratges, és el co-director del Festival Sant Cugat Fantàstic i ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des d'abril del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El cinèfil'.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*