Premis al millor cine asiàtic (segons els espectadors) Premis al millor cine asiàtic (segons els espectadors)
'El niño y la bestia', ha estat considerat pel públic el millor film asiàtic de l'any Premis al millor cine asiàtic (segons els espectadors)

Des de fa 6 anys que l’empresa barcelonina CineAsia organitza de manera virtual una cerimònia que premia el millor cinema oriental de l’any. Els Premis CineAsia, però tenen la particularitat de ser populars, és a dir és el públic el que a través del seu portal ha votat el que creu que ha estat el millor cine que ens ha arribat de l’altra punta del món.

Enguany no hi havia una clara candidata a triomfar. Cinc pel·lícules començaven la cursa empatades amb quatre nominacions. Noms com el de Johnnie To, Hou Hsiao-Hsien, Ryoo Seung-wan, Hirokazu Kore-eda o Jia Zhangke estaven presents d’una manera o una altra entre els grans favorits amb pel·lícules com Office, The Assassin, Veteran, Nuestra hermana pequeña, o Más allá de las montañas. Però al final ha guanyat la sisena en discòrdia i ha estat la japonesa El niño y la béstia la que s’ha endut la glòria. Aquest va ser el primer film d’animació seleccionat a la Secció Oficial a Competició del Festival de Donostia.

mejor_pelicula

El director Mamoru Hosoda, que va guanyar el Premi al Millor Director per la seva pel·lícula Wolf Children fa un parell d’anys, és el creador d’aquesta pel·lícula que pot definir-se com un cant a l’amistat, a l’honor i a la recerca de valors que s’embarca a un nen que ha perdut a la seva família, i a un monstre que necessita un deixeble al qual ensenyar el que sap. La pel·lícula ha aconseguit 3 Premis: el de Millor Pel·lícula Asiàtica, el Premi a la Banda Sonora i el de Millor Pel·lícula Japonesa.

Una pastisseria de Tòquio i The Assassin han estat també dues de les grans vencedores de la gala, confirmant, la primera, amb el premi a la millor pel·lícula asiàtica estrenada al nostre país, l’èxit de públic que ha acompanyat a aquesta producció signada per Naomi Kawase. Per la seva banda The Assassin ha aconseguit els guardons al Millor Director (Hou Hsia-hsien), Actriu (Shu Qi) i Pel·lícula estrenada a Hong Kong / Xina i Taiwan. The World of Kanako, distribuïda per Mediatres Estudio s’ha alçat amb el Premi a la millor edició en DVD / Bluray.

mejor_dvd_espanya

En total hi ha hagut més de 100 pel·lícules nominades i 14 candidatures a repartir, més un premi Honorífic (lliurat per primera vegada aquest any i que ha recaigut en Xavier Catafal, exdirector del Festival de Sitges i director de la distribuïdora de cinema asiàtic, Isaan Entertainment). La participació ha estat la més elevada fins a la data: més de 450 vots d’aficionats al cinema asiàtic.

CineAsia s’ha guardat una sorpresa pel final… Dins de la programació mensual de cinema oriental que coorganitzen amb el cinema Phenomena, el dissabte 23 d’abril a les 19:15 es podrà celebrar un Sant Jordi amb una projecció de la pel·lícula guanyadora dels guardons, El niño y la bestia i s’efectuarà el lliurament del Bambú d’Or a la Millor pel·lícula Asiàtica a la seva distribuïdora Sherlock Films. Entre els assistents se sortejaran diversos lots amb el manga i la novel·la original de la pel·lícula.

A continuació podeu veure la llista completa dels premiats.

Millor Pel·lícula Asiàtica

El niño y la bestia

 

Millor Pel·lícula Asiàtica estrenada a Espanya

Una pastisseria de Tòquio (Japó) Distribuïda per Caramel Films

 

Millor llançament DVD/Bluray a Espanya

El mundo de Kanako (Mediatres Estudio/Cameo)

 

Premi Honorífic CineAsia 2016

Xavier Catafal, exdirector del Festival de Sitges i director de la distribuïdora de cinema asiàtic, Isaan Entertainment.

 

Millor Director 

Hou-Hsiao-Hsien per The Assassin

 

Millor Actriu 

Shu Qi, per The Assassin

 

Millor Actor

Masatoshi Nagase, per Una pastelería en Tokio

 

Millor Guió

Sylvia Chang per Office

 

Millor Banda Sonora

Takagi Masakatsu, por El niño y la bestia

 

Millor Pel·lícula Japonesa

El niño y la bestia

 

Millor Pel·lícula Coreana

Veteran

 

Millor Pel·lícula Índia

Bahubali

 

Millor Pel·lícula Hong Kong/Xina/Taiwan

The Assassin

 

Millor Pel·lícula de Parla No Asiàtica

Mad-Max: Fury Road

 

Millor Pel·lícula Sud-est Asiàtic

Cemetery of Splendour

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*