El cinema català present al Festival de Màlaga

- Advertisement -

El Festival de Màlaga. Cine espanyol se celebrarà del 22 d’abril a l’1 de maig i la programació de la 19a edició del certamen comptarà amb la presència de més de 30 títols catalans. La convocatòria d’aquest any ha estat tot un èxit, s’han presentat 1.785 projectes, dels quals 502 són documentals. Toro, protagonitzada per Mario Casas, Luis Tosar i José Sacristán, serà l’encarregada de donar el tret de sortida al Festival. La pel·lícula de Kike Maillo participarà fora de concurs de la Secció Oficial del Festival.

Presència catalana

A la secció oficial de llargmetratges documentals hi participaran tres produccions amb participació catalana: Alcaldessa, Metamorphosis i Socotra, la isla de los genios. Pel que fa als curtmetratges documentals, també hi ha collita català amb Campanya i Padres hooligans.

- Advertisement -

Dues de les coproduccions de TV3 seleccionades al festival participaran a les sessions especials: L’Ovidi, el making of de la pel·lícula que mai es va fer, Sexe, marques i chihuahues i María conversa. Per altra banda a la secció Afirmando el derecho de la mujer es troba Joana Biarnes, una entre tots. En l’àmbit de la producció el Festival ha avançat la participació de diverses projectes catalans a la secció oficial de llargmetratges: Cerca de tu casa, La propera pell, Rumbos i El rei borni. La resta de films que competiran per la Biznaga d’Or seran: Quatretondeta de Pol Rodríguez, Callback de Carles Torras i Zoe d’Ander Duque.

- Advertisement -

Festival Màlaga secció oficial de llargmetratges

A la secció competitiva Zonazine s’estrenarà l’òpera prima de Llàtzer Gracia titulada La Pols i El perdido de Cristophe Farnarier. També hi haurà lloc per dues TV movies catalanes a Estrenos especiales: Ebre del bressol a la batalla i La Xirgu. El Festival de Màlaga també presentarà una selecció de les produccions més destacades de l’any a la seva secció La cosecha del año. En ella s’hi podran veure cinc pel·lícules catalanes: La novia, Nadie quiere la noche, Requisitos para ser una persona normal, Techo y comida i Truman.

Més enllà de la pantalla

A part de les entregues de premis, durant els deu dies que dura el Festival, la gent que s’hi acosti podrà gaudir d’activitats paral·leles. Es faran projeccions dividides en seccions segons la temàtica com ara Gastroweekend, cine audiodescrit o afirmant els drets de la dona, entre d’altres. També es podran veure concerts com el que es farà al Teatro Cervantes el dilluns 25, interpretat per l’Orquestra Filharmònica de Màlaga. L’actriu i cantant Síliva Pérez Cruz també hi serà presentant el seu últim disc titulat Domus, en el qual apareixen cançons del film Cerca de tu casa, on ella n’és la protagonista.

Activistas paral·leles Festival Màlaga

Pels amants de la fotografia també hi haurà diferents opcions com l’exposició 15 años rodando en Málaga que fa un recorregut per diferents rodatges que ha tingut lloc a la capital malaguenya. O el recull de 40 obres de diversos fotògrafs de fama internacional que mostren la seva visió sobre el cinema.

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents