Doraemon clausura el Festival Serielizados Doraemon clausura el Festival Serielizados
El Festival Internacional de Sèries de Barcelona arriba a la 3ª edició triomfant gràcies a les noves i variades propostes. Doraemon clausura el Festival Serielizados

Serielizados Fest ha tancat la seva 3a edició amb una pel·lícula sorpresa comentada en directe pel grup còmic Venga Monjas. L’escollida ha estat Doraemon i Nobita Holmes al Misteriós Museu del Futur, un film molt distés atapeït d’aventures trepidants amb els personatges que han acompanyat la infantesa de molts. Un sessió preparada per a riure amb els acudits que prèviament havien preparat acuradament per a cada escena, acompanyada de bona part d’improvisació.

clausura serielizados

Cloenda del Serielizados Fest al Cine Maldà

 

Aquesta edició ha duplicat les activitats respecte l’edició anterior (fins a 33 esdeveniments) i s’han pogut gaudir de preestrenes exclusives de capítols de sèries (Fear the Walking Dead, Inside Amy Schumer, Broad City) com premieres espanyoles d’alguns documentals: Chuck Norris VS Communism, Monty Python: The Meaning of Live o Beauty is Embarrassing. També han tingut lloc taules rodones que han abordat la política i l’humor com a iguals i una masterclass sobre com elaborar un capítol d’una sèrie en realitat virtual. Tot això sense deixar de banda la projecció de diversos capítols amb preguntes i respostes dels creadors del Ministerio del Tiempo). Malgrat tot el més destacat va ser el convidat especial David Simon que va ser el protagonista dels primers dies. No han faltat espectacles de música i humor per amenitzar les jornades.

Fear The Walking Dead

Fear The Walking Dead

 

El divendres 8, es va poder gaudir amb la projecció d’un capítol de la sèrie que està al capdamunt del territori nacional com és el Ministerio del Tiempo i posteriorment els fanàtics varen poder fer preguntes i esvair dubtes amb els creadors de la sèrie. Maite L. Pisonero, responsable de ficció a TVE, va comentar que “estan oberts a tot el que es va proposant per tal de millorar la temporada, s’aposta per una cosa diferent que va generant complicitat.” A més, Javier Olivares, creador i guionista de la sèrie, esmenta que “calia una sèrie de ficció així a Espanya, d’aventures i alhora de caire històric, ja que la gent és curiosa. A més, a cada capítol es varia de gènere aportant coses noves.”

Per altra banda, el documental dels Monty Python, The Meaning of Live, ha aconseguit tocar la fibra sensible. Una controvèrsia de sensacions: tristesa produïda per ser el comiat d’aquest grup còmic britànic i alegria perquè tot i així els seus gags encara fan riure… i molt. El reportatge narra el rerefons de les últimes actuacions del grup que es van dur a terme al 2014 al London’s O2 Arena i projectant-se en directe a tot el món en més de 2.000 cinemes. El documental desvetlla detalls curiosos de les seves relacions personals al llarg de vàries dècades, com va sorgir l’èxit tractant la idiosincràsia britànica en toc d’humor i la seva evolució tant en programes de televisió, pel·lícules com obres de teatre que s’han reproduït al voltant del món.

L’estrena europea del documental Beauty is Embarrassing, explica la trajectòria de l’artista Wayne White atorgant una frescor i positivisme tot i els inconvenients que sorgeixen a la vida. El geni de la cultura pop, ha creat tendència dins el territori nord-americà, ja que el seu estrambòtic i psicodèlic estil ha impactat a la televisió. Ha estat el creador artístic de sèries com Pee-Wees Playhouse o de l’univers de El Món d’en Beakman (emès a Catalunya per  TV3 durant els anys 90). A més, també dibuixa impactants texts sobre quadres amb pintures clàssiques, entre d’altres qualitats.

Wayne white fanfuckintastic

Pop Art d’en Wayne White

 

El públic del Serielizados Fest ha respòs positivament, registrant-se 4.000 visitants repartits entre les diverses activitats. Un bona xifra per tancar un festival que creix any rere any. Segons els organitzadors gràcies als patrocinadors i l’esforç organitzatiu s’ha gaudit de moltes sessions gratuïtes i altres han comptat amb cerveses de franc fet que han definit com a bones iniciatives en un moment on s’ha de potenciar la cultura, en especial el cinema i la ficció televisiva.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*