La màgia de Disney es torna real La màgia de Disney es torna real
'The Jungle Book' serà la propera adaptació en veure la llum el 15 d'abril La màgia de Disney es torna real

Ja fa anys que Disney està portant de nou els clàssics infantils a la gran pantalla, això sí, amb un canvi substancial, els personatges són de carn i ossos. La casa de Mickey Mouse ha vist en aquests remakes una oportuniat per treure-li la pols a històries que van marcar una època. La primera pel·lícula a ser adaptada va ser 101 Dàlmates (1996) amb Glenn Clos en el paper de Cruella de Vil.

Adaptacions Disney personatges reals

Més recentment s’han vist les adaptacions d’Alícia en el país de les Meravelles, de Tim Burton i Blancaneu amb Kristen Stewart com a protagonista. En aquests dos casos els films s’han basat en les seves predecessores animades però han fet un pas més enllà i no només s’han adaptat amb personatges reals sinó que la història també s’ha ajustat als temps moderns. Això vol dir amb més acció, més contingut sexual i deixant la innocència dels prínceps blaus de banda. Tot i així, en alguns casos s’ha optat per seguir amb la línia més naïf de Disney, com ha estat el cas de la Ventafocs de Kenneth Branagh amb la qual s’ha fet una lectura fidel a la pel·lícula original de Disney.

Noves incorporacions

D’aquí poc la llista d’adaptacions augmentarà i la primera a unir-se al grup serà The Jungle Book, una arriscada reinterpretació que ha estat possible gràcies als avenços digitals del món del cinema. El petit Mowgli estarà acompanyat de tota la fauna selvàtica amb les veus de grans estrelles de Hollywood com Bill Murray (com a Baloo), Scarlett Johanson (en la pell de la serp Kaa) o Idris Elba (interpretant al tigre Shere Khan).

Una altra que ja té data d’estrena és l’adaptació de Tarzan, que veurà la llum el pròxim 1 de juliol. La Bella i la Bèstia també tornarà a la gran pantalla amb Emma Watson com a protagonista, que ja ha demostrat públicament la seva alegria per participar en el projecte: “la nena de sis anys que hi ha en mi és al cel, amb el cor accelerat”.

Però això no és tot. Disney també ha anunciat l’adaptació de Dumbo amb Tim Burton com a director ja confirmat i Merlí l’encantador tindrà als crèdits a Brian Cogman un dels guionistes i productor de Joc de Trons. Completa la llista l’adaptació de Mulan que estarà produïda per Chris Bender i J.C Spink (We’re the Millers) i que ja té guió d’Elisabeth Martin i Lauren Hynek. Robin Hood, Pinotxo i Pocahontas són títols que encara no han estat confirmats per la companyia Disney però que molt possiblement acabin veient la llum si els films que planegen adaptar a imatge real tenen els mateixos resultats que fins ara han tingut.

Luana Valls

Luana Valls Cap de redacció d'El cinèfil

Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

  • Avatar

    rosa maria monclus

    10 d'Abril de 2016 #1 Author

    ja tinc ganes del llibre de la selva, era una de les especials per un dels meus tills, molt bo l article!!!4

    Respon

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*