Ada Colau, de l’activisme a l’alcaldia… i ara al cinema Ada Colau, de l’activisme a l’alcaldia… i ara al cinema
El documental 'Alcaldessa' narra el pas de l'alcaldessa de Barcelona de l'activisme a la políitica Ada Colau, de l’activisme a l’alcaldia… i ara al cinema

El Festival de Málaga i el Festival DocsBarcelona seran els primers certàmens on es podrà veure el documental sobre Ada Colau Alcaldessa, produït per Nanouk FilmsEl que serà el primer llargmetratge del director Pau Faus competirà a les seves seccions oficials des dos festivals. Segons un comunicat de la productora, el film narra en format de crònica la transició d’Ada Colau de l’activisme social a les institucions polítiques en forma de diari personal. El seu pas pel DocsBarcelona tindrà lloc el 26 de maig coincidint amb el primer aniversari de les eleccions municipals que va guanyar Barcelona en comú i que van coronar Colau com la primera alcaldessa de Barcelona.

colau

Nanok Films explica que al documental es ha tingut “accés privilegiat” a les entranyes de l’ascens de Cola i pretén mostren un un producte que, segons ells, reuneix dos arguments universals: “la consecució d’una victòria i els canvis polítics del sud d’Europa. Alcaldessa és el primer llargmetratge de Pau Faus (Barcelona, 1974), llicenciat en arquitectura i director dels curtmetratges La ciudad jubilada, Entre bastidores i Pedagogy. També va dirigir el migmetratge Sí se puede. Siete días en PAH Barcelona (2014). És fàcil deduir on va posar-se en contacte amb l’alcaldessa de Barcelona per dirigir la que serà la seva òpera prima.

La victòria de Barcelona en Comú dóna molt de joc

Alcaldessa no és l’únic documental sobre la victòria electoral de Barcelona en Comú. Metamorphosis també té els passats comicis municipals coma punt de partida. El film narra la història a través dels ulls d’una ciutadana, la Laia. que viu des del principi el procés de construcció de la candidatura de “Barcelona en Comú” fins la conquesta del poder municipal. El film està dirigit per Manuel Pérez (Frontera, 2013) i també ha estat seleccionat pel Festival de Málaga. El director és un conegut d’aquest certamen ja que amb Frontera va rebre el Premi al Millor Director en la selecció ZonaZine. El documental està produït per les productores catalanes Cornelius Films i Compacto responsable de El camí més llarg per tornar a casa (2015), guardonada amb el Premi Gaudí a la millor pel·lícula del 2015. També ha comptat amb la col·laboració de Kamikaze Estudi, l’estudi de so encarregat de Truman, Una pistola en cada mano o la sèrie Merlí.

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*